מרק קרפים בציר של מסימיליאנו די מטאו
החורף נותן בראש וזה בדיוק הזמן לסיר מרק. הגענו אל מסימיליאנו די מטאו (זוכה "מאסטר שף") כדי לטעום את המרקים שהוא הביא מבית אמא, והפעם, מתכון למרק קרפים בציר
אימא שלי גדלה בעיר רוזטו די אברוצו באיטליה, והמרק נחשב לאוכל המסורתי של האזור. נהוג לאכול אותו בימים חורפיים בשעות אחה"צ, וזו הייתה גם מנת האודישן שלי ב'מאסטר שף'. הנה המתכון:
חומרים ל-4 מנות | קל | בשרי/פרווה/חלבי
4 ביצים
4 כפות קמח
1/2 כוס מים
קורט מלח
שמן (או חמאה)
500 מ"ל ציר (עוף, בשר או ירקות)
150 גר' גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הביצים, הקמח, המים והמלח עד קבלת בלילה נוזלית.
2. מחממים במחבת טפלון מעט שמן או חמאה ומטגנים קרפים דקים מהבלילה.
3. מפזרים במאונך בקצה כל קרפ חופן מגבינת הפרמזן המגוררת ומגלגלים את הקרפ עד שנוצר מעין סיגר.
4. מניחים 2־3 קרפים בכל קערת מרק ומוזגים מעל ציר חם מאוד.