מרק קרפים בציר של מסימיליאנו די מטאו

מסימיליאנו די מטאו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: קרן ברק
מסימיליאנו די מטאו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: קרן ברק

החורף נותן בראש וזה בדיוק הזמן לסיר מרק. הגענו אל מסימיליאנו די מטאו (זוכה "מאסטר שף") כדי לטעום את המרקים שהוא הביא מבית אמא, והפעם, מתכון למרק קרפים בציר

88 שיתופים | 132 צפיות

אימא שלי גדלה בעיר רוזטו די אברוצו באיטליה, והמרק נחשב לאוכל המסורתי של האזור. נהוג לאכול אותו בימים חורפיים בשעות אחה"צ, וזו הייתה גם מנת האודישן שלי ב'מאסטר שף'. הנה המתכון:

חומרים ל-4 מנות | קל | בשרי/פרווה/חלבי

4 ביצים
4 כפות קמח
1/2 כוס מים
קורט מלח
שמן (או חמאה)
500 מ"ל ציר (עוף, בשר או ירקות)
150 גר' גבינת פרמזן מגוררת

מרק קרפים בציר של שף מסימיליאנו די מטאו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: קרן ברק
מרק קרפים בציר של שף מסימיליאנו די מטאו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: קרן ברק

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הביצים, הקמח, המים והמלח עד קבלת בלילה נוזלית.

2. מחממים במחבת טפלון מעט שמן או חמאה ומטגנים קרפים דקים מהבלילה.

3. מפזרים במאונך בקצה כל קרפ חופן מגבינת הפרמזן המגוררת ומגלגלים את הקרפ עד שנוצר מעין סיגר.

4. מניחים 2־3 קרפים בכל קערת מרק ומוזגים מעל ציר חם מאוד.