מרק בוטנים אינדונזי

מרק בוטנים אינדונזי | צלם: רן בירן
מרק בוטנים אינדונזי | צלם: רן בירן

מתכון של שפית אסנת הופמן למרק מקורי ומדהים, המבוסס על ציר ירקות, המון תבלינים וחמאת בוטנים המאחדת את כל הרכיבים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

2 כוסות גזר, מגורר
מעט שמן תירס
5 כפות בצלי שאלוט, קצוצים דק
2 כפות שיני שום, קצוצות דק
5 כפות ג’ינג’ר, קצוץ דק
1 צ’ילי אדום, נקי מגרעינים וקצוץ דק
1 כוס חמאת בוטנים חלקה (לא מתוקה)
רוטב דגים או רוטב סויה בהירה, לפי הטעם
כוסות ציר ירקות5
1 חופן עלי קפיר ליים
3 גבעולי למון גראס, חבוטים
1 צרור כוסברה, קצוצה

* המתכון פרווה ללא רוטב הדגים*

אופן ההכנה:

1. מאדים בסיר בעל תחתית עבה ועל אש נמוכה את הגזר בשמן התירס במשך 3 דקות עד שהגזר מתרכך. מוסיפים את בצלי השאלוט, שיני השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מערבבים וממשיכים לבשל במשך כמה דקות.

2. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומעט רוטב דגים (או רוטב סויה בהירה) ומוסיפים בהדרגה את ציר הירקות. מערבבים במטרפה עד קבלת מרקם אחיד.

3. מוסיפים את עלי הקפיר ליים וגבעולי הלמון גראס ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם (המרק נוטה להיחרך אם לא מערבבים ומשגיחים עליו). טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים כוסברה ומגישים חם.