מרק גספצ'ו

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

מתכון למרק גספצ’ו ספרדי, שמוכר לרבים כמרק עגבניות קר, המתאים במיוחד לתקופת הקיץ. כדאי להוסיף יוגורט או שמנת חמוצה ולזלף מעט שמן זית מעל

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, פרווה

איכות העגבניות כאן קריטית, ונסו לא להתפשר על עגבניות חממה. נוסף על כך, גספצ'ו אמיתי מכינים עם חומץ חרז ספרדי המבוסס על שרי. אני מחליפה אותו בחומץ תפוחים.

החומרים ל-6-4 מנות:

  • 8 עגבניות אדומות בשלות
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/2 בצל
  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין
  • 1 לחמנייה (עדיף מקמח מלא) או 3 פרוסות לחם, ללא הקרום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל ירוק קטן חריף, נקי מגרעינים (לא חובה)
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • מעט יוגורט או שמנת חמוצה
  • מעט שמן זית
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 1 בצל ירוק, קצוץ
  • 1 מלפפון, קצוץ

אופן ההכנה:

1. חורצים איקס בעגבניות, מניחים אותן בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים. משרים 2 דקות, מוציאים אותן ומקלפים.

2. מכניסים לקערת בלנדר או מעבד מזון 4 מהעגבניות ואת שיני השום, הבצל והחומץ וטוחנים. מוסיפים את הלחמנייה (או פרוסות הלחם) וממשיכים לטחון כמה דקות לספיגה של הנוזלים.

3. מוסיפים לקערה את שאר החומרים, מלבד השמן והתבלינים, וטוחנים היטב כמה דקות עד שהמרק חלק לגמרי.

4. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים לטחון עוד דקה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

5. מעבירים את המרק למקרר ל-3 שעות לפחות. מגישים קר מאוד עם היוגורט (או השמנת החמוצה), שמן הזית, הבצלים והמלפפון.