מרק עגבניות ושמנת

צלם: לוקה
צלם: לוקה

החורף מגיע ונמאס לכם ממרק הירקות הקלאסי? קבלו מתכון משודרג של מרק עגבניות עם אורז, בזיליקום ושמנת

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

300 גרם בצל לבן מקולף ופרוס

150 גרם גזר חתוך גס

4 שיני שום

70 גרם עגבניות מיובשות

1 ק"ג עגבניות תמר משומרות (מומלץ של חברה איטלקית)

200 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כוס אורז

3 כפות שמן זית

סוכר

מלח

עלי בזיליקום לקישוט

3 ליטר ציר עוף

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק מחממים שמן זית ומאדים את הבצל, הגזר , השום, העגבניות המיובשות כ – 10 דקות עד לריכוך.

2. מוסיפים את האורז, עגבניות התמר ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות על אש נמוכה. יש לבחוש כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר.

4. מתבלים : מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח וטועמים.

5. בעזרת מעבד מזון ידני מרסקים את המרק עד לקבלת מרקם חלק

המתכון באדיבות שף דויד גרויסמן, מסעדת לוקה