מרק עדשים

מרק קל להכנה בבישול ארוך ובארומה מדהימה

החומרים הדרושים:

  • 500 גרם עדשים שחורות קטנות
  • 6 שיני שום
  • 2 בצלים
  • אצבע ג'ינג'ר
  • עגבנייה בשלה
  • כפית כמון
  • כפית קארי
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח ים
  • 4 כפות רוטב סויה לימה (לא חובה)
  • כף שמן זית
  • כוסברה טרייה
  • סיר מרק
  • 3 ליטר מים

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים למשך 8 שעות ויותר.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מאדים בשמן זית בסיר המרק עד שמשחים.
  3. מגרדים במגררת את העגבנייה, השום והג'ינג'ר, מערבבים עם התבלינים ומוסיפים לבצל המאודה.
  4. מאדים לעוד שתי דקות בכדי לתת לארומה של התבלינים להשתחרר.
  5. מוסיפים את המים ורוטב הסויה ומבשלים על להבה נמוכה למשך שעתיים עד ארבע שעות (אפשר גם יותר).

לאוהבים מרקים בעלי טקסטורה חלקה, ניתן לגרוס את המרק. במידה שהוא סמיך מדי לטעמכם, תמיד ניתן להוסיף מים רותחים ולבשל עוד מספר דקות.

* למגוון מתכוני מרק עדשים לחצו כאן

תגובות

Silence is Golden