מרק עדשים כתומות

צלם: שף נאור נדב
צלם: שף נאור נדב

אין כמו מרק עדשים בחורף. לפניכם מתכון נפלא וקל להכנה למרק עדשים כתומות של מסעדת חן ומיכאלה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-6 מנות:

1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות שמן זית
1 שן שום
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומושרות במים במשך שעה
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
מים לפי הצורך
מלח
פלפל שחור
כמון
קורט כורכום,
קמצוץ סוכר
מעט שמנת מתוקה
1 צרור עירית, קצוצה

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל בשמן הזית עד הזהבה. מוסיפים את שן השום, תפוח האדמה והגזר ומערבבים.

2. מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

3. ממלאים מים עד כיסוי הירקות ועוד קצת ומרתיחים. מקטינים את האש, מתבלים בתבלינים השונים לפי הטעם) ומבשלים במשך 45 דקות.

מגישים עם השמנת המתוקה והעירית