מרק עדשים כתומות וגזר
אין כמו מרק עדשים לחימום הגוף והנפש. לפניכם מתכון פשוט וקל להכנה למרק עדשים כתומות וגזר
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-6-10 מנות:
3 כפות שמן רגיל
3 בצלים, קצוצים
4 שיני שום, קצוצות
4 גזרים גדולים (או 6 גזרים קטנים), קצוצים
1 ק"ג עדשים כתומות, מושרות במים
1 פחית (400 גר') חלב קוקוס
2 כוסות (1/2 ליטר) מים
2 כפיות טימין טרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עם השמן את הבצלים והשום עד השחמה.
2. מוסיפים את הגזר, העדשים, חלב הקוקוס והמים ומרתיחים.
3. מוסיפים את הטימין ומנמיכים את האש. מבשלים במשך כ-30 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים קלות עד לקבלת מרק בעל מרקם לא חלק.