מרק עדשים כתומות וגזר

קל, טעים ובריא. מרק עדשים כתומות וגזר | צלם: דני וינשטיין
קל, טעים ובריא. מרק עדשים כתומות וגזר | צלם: דני וינשטיין

אין כמו מרק עדשים לחימום הגוף והנפש. לפניכם מתכון פשוט וקל להכנה למרק עדשים כתומות וגזר

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:


ל-6-10 מנות:

3 כפות שמן רגיל

3 בצלים, קצוצים

4 שיני שום, קצוצות

4 גזרים גדולים (או 6 גזרים קטנים), קצוצים

1 ק"ג עדשים כתומות, מושרות במים

1 פחית (400 גר') חלב קוקוס

2 כוסות (1/2 ליטר) מים

2 כפיות טימין טרי

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר עם השמן את הבצלים והשום עד השחמה.

2. מוסיפים את הגזר, העדשים, חלב הקוקוס והמים ומרתיחים.

3. מוסיפים את הטימין ומנמיכים את האש. מבשלים במשך כ-30 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים קלות עד לקבלת מרק בעל מרקם לא חלק.