מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי

מתכון למרק ערמונים חורפי עם ארטישוק ירושלמי, ירקות ועשבי תיבול

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-8 מנות:

  • 1/2 כוס שמן סויה
  • 3 בצלים, קצוצים לקוביות
  • 2 גזרים, קצוצים לקוביות
  • 4 כפיות מלח
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
  • 1 ק"ג ערמונים מבושלים וקלופים בוואקום
  • "בוקה" (צרור תבלינים) של תימין, פטרוזיליה ועלה דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 כפיות סוכר
  • 4 ליטר ציר עוף
  • 4 פחיות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

  • מחממים בסיר רחב שמן סויה ומאדים את הבצל והגזר כ-7-8 דקות.
  • מוסיפים לסיר את המלח ואת פרוסות הארטישוק הירושלמי ומאדים כ-8 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הבוקה, גרגרי הפלפל, הסוכר וציר העוף ומבשלים 30 דקות בבעבוע עדין.
  • מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  • מוציאים את הפלפל האנגלי והבוקה. טוחנים, מסננים ומגישים.