מרק פטריות ותפוחי אדמה

צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

אין כמו מרק בימים קרירים. קבלו מתכון למרק פטריות נפלא שיעשה לכם טוב על הלב

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-8 מנות:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 כפות מחית פטריות (ראו מתכון בהמשך או להשיג בחנויות מובחרות)
  • 1 מכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים אותם במים, מרתיחים ומבשלים במשך כ-40 דקות על אש בינונית, עד שתפוחי האדמה רכים.

2. טוחנים בבלנדר את תפוחי האדמה עם המים שבסיר, מוסיפים את מחית הפטריות ואת השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים עד שהמרק סמיך וקטיפתי.

3. מחממים את המרק על אש נמוכה כ-5 דקות עד שהוא חם ומוכן לאכילה.

מחית פטריות

כשר, קל, חלבי

* המחית יכולה לשדרג בקלות כל מרק או תבשיל. יש להוסיף כף אחת ממנה במהלך הבישול.

החומרים לצנצנת אחת:

  • 4 סלסילות פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 100 גר' חמאה מזוקקת
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את פרוסות הפטריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לסדר אותן כך שלא יהיו מונחות זו על גבי זו.

2. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות לשעה עד שהפטריות מתייבשות לגמרי.

3. מעבירים את הפטריות לבלנדר, טוחנים ובתוך כך מוסיפים את החמאה המזוקקת ואת המלח והפלפל. טוחנים היטב עד שנוצרת משחה כהה ואחידה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד חודש.

תמר כהן צדק היא שפית מסעדת "קוצ'ינה תמר"