מרק קובה במיה

צלם: מיכל רביבו
צלם: מיכל רביבו

מרק קובה הוא המרק העיראקי שכל עם ישראל אימץ כמרק החורף האולטימטיבי. הקסם שלו טמון בשילוב הטעמים החמצמצים-מתוקים, בצבע המושך ובקציצות הקובה המשביעות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-15 קובות:

למרק:

  • 1/2 ק"ג במיה טרייה או קפואה
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות מקולפות, מגוררות בפומפייה גסה
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים חמים

למילוי:

  • 250 גרם בשר בקר טחון או עוף טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 כפית שמן
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

למעטפת:

  • 1 כוס סולת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שמן
  • 1/3 כוס מים פושרים

אופן ההכנה:


1. מכינים את הבמיה לבישול:
שוטפים אותה ומייבשים היטב על מגבת. מסירים בעדינות את קצה העוקץ ומקפידים לא לפגוע בירק.

2. מכינים את המרק: יוצקים שמן לסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבמיה ומטגנים במשך 5 דקות עד שהיא נצרבת קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המגוררות, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, מיץ הלימון והסוכר ומערבבים. יוצקים מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

3. מרכיבים את המילוי: מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

4. מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים את הסולת, המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ודלילה מעט. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך 20 דקות עד שהמים נספגים ונוצר בצק רך וגרגירי.

5. מרכיבים את הקובות בידיים רטובות: קורצים מתערובת הסולת כדור בגודל כדור פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו. סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים במגש. כך ממשיכים עם כל תערובת הסולת.

6. מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות את כדורי הקובה לסיר המרק. כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה, עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מרתיחים ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש גדולה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כרבע שעה נוספת. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.