מרק קובה דלעת

צלם: אנטולי מיכאלו  | סטיילינג: שרון טמיר
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: שרון טמיר

מתכון למרק מסורתי ואהוב, המתאים במיוחד לחורף אך מצוין בכל ימות השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

למלית:
1 בצל קטן, מגורר (יש לסחוט היטב את הנוזלים הניגרים ממנו)
1/3 כוס פטרוזיליה, קצוצה
250 גרם בשר טחון
1 כפית בהרט
מלח, פלפל שחור
2 גבעולי סלרי, קצוצים דק

למעטפת:
¼2 כוסות סולת
1 כוס מים
1 כף שמן
קורט מלח

למרק:
שמן זית
1 בצל, קצוץ
6 כוסות מים
2 עגבניות, מגוררות
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
1 כף סוכר
מיץ מ-1 לימון קטן
מלח
500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
עלי סלרי (שנשארו מהגבעולים)

להגשה:
1 חופן פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

המלית:

מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה. צרים מהתערובת כדורים קטנים ומעבירים אותם למקרר למשך 30 דקות לפחות.

המעטפת:

מערבבים את כל החומרים עד קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. המעטפת צריכה להיות דקה ויש להקפיד שלא יישארו פתחים או קרעים בבצק בעת המילוי. אם הבצק קשה מדי מוסיפים לו בהדרגה מעט מים. אם הבצק רך מדי מוסיפים לו בהדרגה עוד סולת.

הכופתאות:

מוצאים את כדורי הבשר מהמקרר ומתחילים ליצור את הכופתאות: מעצבים מהבצק צורת עיגול שטוח ודק יחסית בכף היד, מניחים במרכזו כדור בשר ועוטפים אותו היטב במעטפת (מרטיבים מעט את הידיים). ממשיכים למלא כך את כל הכופתאות.

המרק:

1. מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית בסיר עד שהוא מתרכך. מוסיפים את המים, העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, הסוכר, מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את הדלעת ואת עלי הסלרי ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול.

3. מוסיפים את הכופתאות, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות.

הגשה: מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.