מרק שעועית

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: נדב אליהו
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: נדב אליהו

קבלו מתכון פשוט להכנה - מרק חם ומהביל של שעועית לבנה, שאפשר לאכול כחלק מהארוחה או כארוחה שלמה בפני עצמה

88 שיתופים | 132 צפיות

זמן הכנה: 3 שעות | רמת קושי: קל | כשר: פרווה

החומרים ל-6-4 מנות:

  • 1/2 ק"ג שעועית לבנה, מושרה במים קרים במשך לילה
  • 14 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 7 שיני שום, פרוסות
  • ½2 כפות רסק עגבניות
  • ½1 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף חוואיג' למרק (של צארום)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מסננים את השעועית, מניחים בסיר, מוסיפים את המים ומרתיחים. מנקים את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

2. מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עוד 2 דקות.

3. מעבירים את הבצל והשום מהמחבת אל סיר השעועית, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים עוד שעה וחצי עד שהשעועית רכה. במהלך הבישול צריך לבדוק מדי פעם אם חסרים מים ובמידת הצורך יש להוסיף כ-1/2 כוס מים רותחים.

מצרכים:

החומרים ל-6-4 מנות:

  • 1/2 ק"ג שעועית לבנה, מושרה במים קרים במשך לילה
  • 14 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 7 שיני שום, פרוסות
  • ½2 כפות רסק עגבניות
  • ½1 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף חוואיג' למרק (של צארום)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מסננים את השעועית, מניחים בסיר, מוסיפים את המים ומרתיחים. מנקים את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

2. מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עוד 2 דקות.

3. מעבירים את הבצל והשום מהמחבת אל סיר השעועית, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים עוד שעה וחצי עד שהשעועית רכה. במהלך הבישול צריך לבדוק מדי פעם אם חסרים מים ובמידת הצורך יש להוסיף כ-1/2 כוס מים רותחים.