מתאבן חגיגי מושלם לפסח ישראלי ואביבי במיוחד

ירקות ממולאים בפטריות. צילום: יח"צ
ירקות ממולאים בפטריות. צילום: יח"צ

ארוחה טובה מתחילה במתאבנים מעולים. מתכון לירקות ממולאים בפטריות שיעלו חיוך על הפנים של האורחים שלכם

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | חוות השמפיניון

ירקות ממולאים בפטריות

 

מצרכים:

500 גר' פטריות יער חתוכות לריבועים קטנים
בצל אחד חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
צרור ירוקים קצוץ: פטרוזיליה, נענע, שמיר, בזיליקום.
200 גר' גבינה בולגרית
200 גר' גבינת מוצרלה
מעט מלח
2 דלוריות חתוכות לאורך ללא הליבה והגרעינים
2 דלעות ערמונים חתוכות לשתיים
2 זוקיני חתוכים לאורך ללא גרעינים
3 כפות שמן זית

מכינים:

מטגנים בשמן זית את הבצל והפטריות עד להזהבה.
מכבים את האש.
מוסיפים את המלח, הירוקים ואת הגבינות ומערבבים בעדינות.
מחממים תנור ל 190 מעלות, מורחים בנדיבות רבה את הירקות הנקיים בשמן זית מכל הצדדים ומניחים הפוך על נייר אפייה.
אופים כ- 10 דקות מוצאים ומקררים מעט.
הופכים, ממלאים בתערובת הפטריות ואופים שוב כ- 10 דקות.