טארט קרם ברולה עם אגסים ביין

טארט קרם ברולה עם אגסים ביין | צילום: אנטולי מיכאלו
טארט קרם ברולה עם אגסים ביין | צילום: אנטולי מיכאלו

השפית קונדיטורית אילה ענבר מציעה מתכון לטארט אגסים עם קרם ברולה, שמתאים גם למי שאין לו מושג איך מכינים קרם כזה. מתכון בשיתוף יטבתה

88 שיתופים | 132 צפיות

­­

 

החומרים לתבנית טארט בקוטר 18־20 ס”מ

לאגסים ביין
4־5 אגסים בינוניים קלופים, חצויים לאורך ונקיים מליבה
מיץ מ–½ לימון
½ כפית מחית וניל איכותית
½ בקבוק יין לבן
½2 כוסות סוכר
½2 כוסות מים

לבצק פריך
1 כוס קמח
¼ כוס פחות כף סוכר
¼ כפית מלח
90 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ ביצה טרופה

לקרם ברולה
¾ מיכל קרם ברולה יטבתה (מסדרת קינוחי השמנת)

להגשה
מעט סוכר חום בהיר (לא חובה)

קרם ברולה של יטבתה | צילום: יח"צ
קרם ברולה של יטבתה | צילום: יח"צ

 

אופן ההכנה

אגסים ביין
1. מניחים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קל (זה בסדר אם הסוכר לא נמס והצטבר בתחתית; תערובת הנוזלים צריכה להציף את האגסים).

2. כשהתערובת רותחת מכבים את האש, מסננים את האגסים ומניחים להם להתקרר מעט על מסננת.

בצק פריך
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

3. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד.

4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס”מ.

5. מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית הטארט ומרפדים את התחתית ואת הדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא לרבע שעה.

6. מחממים תנור ל–180 מעלות.

7. מכניסים את תבנית הטארט לתנור ישירות מהמקפיא ומורידים את טמפרטורת התנור ל–150 מעלות. אופים את הקלתית במשך 20־25 דק’ רק עד לקבלת צבע זהוב אחיד. מצננים מעט.

הרכבה
1. חותכים את האגסים לשלושה פלחים לאורכם. מסדרים את האגסים על תחתית הבצק בכל צורה שאוהבים.

2. בקלחת, תוך כדי ערבוב, מביאים לסף רתיחה את הקרם ברולה. יוצקים את הקרם החם בזהירות לתוך הקלתית עם האגסים (ממלאים כמעט עד קצה הדפנות). מעבירים להתייצבות במקרר (לפחות שעתיים).

3. לאחר שהטארט התייצב לגמרי ניתן לפזר על פניו מעט סוכר חום ולשרוף אותו עם ברנר (מבער) לקבלת שכבת קרמל חומה עדינה ופריכה (לא חובה).

מתכונים קלים נוספים של שפית קונדיטורית אילה ענבר

1. פלאן קרמל עם טופי ואגוזים
2. קיש עגבניות
3. סקונס 4 גבינות
4. ריזוטו פטריות

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל