טרייפל אוראו בציפוי שוקולד, קרם מסקרפונה ותותים

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

אמנית הקינוחים מיכל בוטון בונה לכם קינוח אישי בכוס, משודרג בעזרת עוגיות אוראו, שכל אחד יכול להכין

88 שיתופים | 132 צפיות

 

טרייפל אוראו בציפוי שוקולד, קרם מסקרפונה ותותים

החומרים ל־8־10 מנות

לטורט קקאו
5 ביצים
180 גר' סוכר
50 גר' קמח
קורט מלח
30 גר' קורנפלור
25 גר' קקאו

לקרם מסקרפונה
500 גר' שמנת מתוקה
2 כפות רום
80 גר' אבקת סוכר
250 גר' גבינת מסקרפונה

להגשה
12 עוגיות אוראו מצופה בשוקולד מריר
250 גר' תותים / הדרים

טרייפל אוראו בציפוי שוקולד, קרם מסקרפונה ותותים | צילום: אנטולי מיכאלו
טרייפל אוראו בציפוי שוקולד, קרם מסקרפונה ותותים | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

טורט קקאו
1. מחממים תנור ל־170 מעלות.

2. מפרידים ביצים, מכניסים את החלבונים לקערת מיקסר ומקציפים. כשהקצף מתחיל לעלות מוסיפים בהדרגה 150 גר' סוכר. ממשיכים את פעולת המיקסר עד שמתקבל קצף יציב.

3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם יתר הסוכר.

4. מאחדים את קצף החלבונים עם קצף החלמונים. תחילה מעבירים כמות קטנה מהחלבונים המוקצפים ומערבבים עם החלמונים להשוואת מרקמים. לבסוף מוסיפים את יתר החלבון המוקצף ומקפלים.

5. מנפים יחד קמח, מלח, קורנפלור וקקאו ומוסיפים לקצף הביצים בתנועות קיפול עדינות.

6. מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.

קרם מסקרפונה
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר במהירות גבוהה. מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב מאוד. מוסיפים רום ועוצרים את פעולת המיקסר.

בניית הקינוח
1. חותכים את הטורט לפי גודל הכלי ומרפדים כלי הגשה גדול ומרכזי (או כ־10 כוסות אישיות).

2. מעל הטורט מניחים שכבה נדיבה של קרם מסקרפונה ומעליו מניחים עוגיות אוראו (אם בחרתם להכין את הקינוח בכוסות אישיות, עדיף לשבור את העוגיות לרסיסים).

3. חותכים את התותים לרבעים ומפזרים אותם מעל שכבת העוגיות. מעבירים עוד מקרם מסקרפונה על שכבת התותים.

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג דלית רוסו