עוגת ביסקוויטים וריבת חלב

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב | צילום: נגה אדמית
עוגת ביסקוויטים ריבת חלב | צילום: נגה אדמית

מה קורה כשמשלבים ביסקוויטים, פודינג וריבת חלב? מקבלים מתכון נהדר לעוגה טעימה ועשירה ללא אפייה, קלה מאוד להכנה, מהסוג שקשה להפסיק ליישר

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים (תבנית חד פעמית 33X27 גובה 5 ס"מ):

שרוול וחצי (לערך) פתי בר קלאסי

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שומן (500 מ"ל)

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

1 מיכל גבינת שמנת 5% (כמו סימפוניה 200 גרם)

3/4 כוס סוכר

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב (80 גרם)

1 מיכל ריבת חלב איכותית (400 גרם) מחולק לשני חלקים.

1/4 כוס קוקוס קלוי קלות במחבת

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר מוסיפים את השמנת להקצפה, הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג. מקציפים הכל לקצפת יציבה (היזהרו מהקצפת יתר).

2. מקפלים לתערובת הגבינה כחצי מיכל ריבת חלב אבל לא מקפלים עד שכל הריבה נטמעת. קרם הגבינה-ריבת חלב יהיה במראה שיש וזה המראה הנכון.

3. מפזרים את עוגיות הפתי בר בשכבה אחידה כבסיס (אין צורך לטבול בחלב).

4. מחממים קלות במיקרו (כמה שניות עד שאפשר למרוח) 2 כפות גדושות ריבת חלב. מורחים את ריבת החלב על הבסיס (לא צריך בצורה מדוייקת) ומפזרים קצת מהקוקוס הקלוי.

5. משאירים קצת מהקרם לציפוי בצד ומהקרם שנותר שמים חצי כמות, מורחים בצורה כמה שיותר אחידה.

6. מניחים עוד שכבה של עוגיות פתי בר ומעליהן מורחים את יתרת הקרם בצורה כמה שיותר אחידה. לאחר מכן מניחים עוד שכבה של פתי בר ואת קצת הקרם ששמנו בצד.

7. את מה שנותר מריבת החלב מחממים קלות במיקרו ומזלפים מעל העוגה כקישוט ומפזרים מעל את יתרת הקוקוס הקלוי.

8. מכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות להתיצבות.

טיפים/ גיוונים:

1. אם לא מוצאים אינסטנט פודינג ריבת חלב אפשר בטעם וניל.

2. מי שלא אוהב קוקוס יכול לוותר עליו.

3. את הקוקוס קולים במחבת, ללא שמן, כמה דקות עד שהתחיל להיות ריח של קוקוס והצבע הפך לצהבהב.

4. חצי מיכל ריבת חלב הולך לקרם גבינה והחצי הנותר נחלק לבסיס ולציפוי.

 

לבלוג ריח של בית