עוגת בראוניז עם טחינה, סילאן ואגוזים
כמה דברים שישדרגו את הפיקניק שלכם ויהפכו אותו למושלם: לוקשיין שקט ומוצל, שתייה קרה שתצנן אתכם, אנשים אהובים מסביב - ועוגת בראוניז עשירה, קלילה וקלה להכנה שתרומם את מצב הרוח
החומרים לתבנית עגולה בקוטר 26:
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו שופרסל
150 גרם חמאה
4 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/3 כוס סילאן (100 גרם) שופרסל
1/3 כוס טחינה (80 גרם) שופרסל
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קמח לבן (140 גרם) שופרסל
1/2 כפית אבקת אפייה שופרסל
1/4 כוס קקאו (35 גרם) שופרסל
100 גרם אגוזי פקאן שופרסל שבורים גס
אבקת סוכר שופרסל לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות. ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה.
מוסיפים סוכר, מערבבים היטב תוך בחישה מהירה, מוסיפים ביצים אחת אחת ובוחשים לתערובת אחידה, מוסיפים סילאן וטחינה.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח (רצוי לנפות את התערובת).
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת השוקולד תוך כדי בחישה (בוחשים רק עד שהקמח נטמע בתערובת) וחצי מכמות האגוזים. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את שארית האגוזים. אופים במשך כ־30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. זורים אבקת סוכר מעל, פורסים ומגישים.
צילום שירן כרמל | סטיילינג אורית עציון | מצרכים מוצרי מותג שופרסל