קאפקייקס שוקולד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

ארבעה שלבים פשוטים וגם לכם יהיו קאפקייקס שוקולד מפנקים שיעשו רושם על האורחים וגם הילדים יאהבו במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | כשר חלבי

החומרים ל-15 קאפקייקס (או 30 מיני-קפקייקס):

 

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם אבקת קקאו (עדיף בלגי)

1 כוס מים רתוחים

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח

קורט מלח

לציפוי:

 

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו והמים.

2. מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ותערובת השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לערבב עד איחוד.

4. מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים, מחלקים את התערובת בין המנג'טים עד 2/3 מגובה המנג'טים, ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

הציפוי:

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר עד קבלת קצפת יציבה. מזלפים תלולית קצפת על כל קפקייק ומקשטים בסוכריות.

טיפ עיצוב: קאפקייקס מושקעים וחגיגיים לא צריכים יותר מקופסת פלסטיק שקופה עטופה בסרט ורדרד. אם בחרתם להכין מיני-קפקייקס – אפשר להגישם בקופסת עץ שכוסתה בוואשי טייפ (נייר דבק מעוטר מאורז) ליצירת מראה של תיבת תכשיטים.

kap700