עוגיות מייפל וקינמון

מתכון מעולה להכנת עוגיות מייפל וקינמון

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי, קל

העוגיות פריכות אך לא מתפוררות, ובעלות מרקם מושלם לטבילה בתה.

החומרים לכ-40 עוגיות:

  • ⅓2 כוסות קמח
  • 2 כפיות שטוחות סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • ½1 כפיות קינמון טחון
  • 175 גר' חמאה רכה מאוד
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה + 1/2 כפית קינמון, לגלגול

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים מלבד הסוכר. שומרים בצד.
  2. מערבלים את החמאה בקערת מערבל עם וו גיטרה (K), במהירות בינונית עד שהיא קרמית וחלקה.
  3. מוסיפים לקערת המערבל את סוכר הדמררה וסירופ המייפל ומערבלים 2 דקות נוספות. אם יש צורך, מורידים את התערובת בעזרת מרית מדפנות הקערה אל המרכז.
  4. מוסיפים לקערת המערבל את הביצה ומערבלים דקה נוספת. עוצרים את פעולת המערבל ומוסיפים את החומרים היבשים (ששמרנו בצד). מערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נבלע (אם נשאר בתחתית הקערה מעט קמח שלא התערבל, מערבבים אותו ידנית כדי להמנע מערבול יתר. מתקבל בצק רך מאוד ודביק).
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים למלבן ומעבירים למקרר לשעה לפחות. בינתיים, מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון.
  6. מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 ומחזירים חלק אחד למקרר עד שמסיימים עם החצי הראשון. חותכים את הבצק לכ-20 קוביות. מכדררים כל קובייה ומגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים גדולים. חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק הנותר.
  7. מועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס. אם העוגיות נדבקות, משחררים בעדינות וטובלים את תחתית הכוס בתערובת הסוכר-קינמון.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 12-10 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע.

טיפים

  • אפשר לשמור את הבצק המוכן במקרר עד ארבעה ימים.
  • אפשר להחליף את סירופ המייפל בסילאן או בדבש, אך קחו בחשבון את טעמם השונה.
  • אם אוהבים עוגיות קשות, מוסיפים דקה נוספת לאפייה, ואם אתם מעדיפים אותן מעט רכות במרכז, אופים דקה פחות.