פלאן קרמל עם טופי ואגוזים

פלאן קרמל עם טופי אגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
פלאן קרמל עם טופי אגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו

קינוח שכבות מצויין של שפית קונדיטורית אילה עם סוד מתוק שיהפוך את הבישול למהיר. בשיתוף יטבתה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–6 כוסות בינוניות עמידות לחום

לשכבת הפלאן קרמל

1 מיכל פלאן קרמל יטבתה (מסדרת קינוחי השמנת)

לשכבת הטופי אגוזים
4 כפות סוכר חום בהיר דמררה
50 גר’ חמאה
2 כפות דבש יד מרדכי
¼ כוס שמנת להקצפה 38% יטבתה
200 גר’ אגוזים קלויים ומלוחים (מומלץ לערבב יותר מסוג אחד של אגוזים)

לשכבת ההפתעות
1 כוס שברי עוגיות שוקולד (או כל דבר שאוהבים לנשנש: שברי פקאן סיני, חטיף מקופלת וכו’).

לשכבת הקצפת
½ מיכל שמנת להקצפה 38% יטבתה
1 כפית אבקת סוכר

פלאן קרמל של יטבתה | צילום: יח"צ
פלאן קרמל של יטבתה | צילום: יח"צ

 

אופן ההכנה

פלאן קרמל
1. בקלחת, תוך כדי ערבוב, מביאים לסף רתיחה פלאן קרמל.

2. יוצקים את הפלאן החם לכוסות עד לשליש מגובה הכוס. מעבירים לצינון במקרר (לפחות שעתיים).

רוטב טופי
1. בסיר קטן עם תחתית עבה מחממים סוכר, חמאה ודבש.

2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת. כשהתערובת רותחת מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.

הרכבה
1. לאחר ששכבת הפלאן קרמל התייצבה מניחים עליה שכבה אחידה של שברי עוגיות (או כל הפתעה אחרת).

2. מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת רכה (במרקם של יוגורט). מניחים עם כף או באמצעות שקית זילוף שכבה של קצפת מעל שכבת ההפתעה.

3. מפזרים מעל הקצפת מעט אגוזים ועל האגוזים יוצקים כפית (או יותר אם רוצים) מרוטב הטופי.

4. שומרים במקרר עד להגשה.

מתכונים קלים נוספים של שפית קונדיטורית אילה ענבר

1. טארט קרם ברולה עם אגסים ביין
2. קיש עגבניות
3. סקונס 4 גבינות
4. ריזוטו פטריות

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל