טארט טאטן אננס
מתכון מתוק ומרענן לקינוח מלכותי שמגיע היישר ממונקו של טארט אננס בחמאה עם בצק פריך שמוגש לצד גלידת וניל. מנה נהדרת שתסיים כל ארוחה בחיוך
החומרים ל- 4 מנות
מחבת בקוטר 26
לבצק
180 גר’ (⅓1 כוסות) קמח
120 גר’ חמאת לורפק קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
חצי כפית מיץ לימון
למילוי
2 קופסאות אננס בסירופ Del Monte (עיגולים או חצאים)
100 גר’ חמאת לורפק
150 גר’ (¾ כוס) סוכר
להגשה
גלידת וניל איכותית
אופן ההכנה
לבצק
1. שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 3–4 שעות.
3. מוציאים את הבצק אל משטח מקומח.
4. מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בקוטר 26 ס”מ.
למילוי
5. מחממים תנור ל–180 מעלות.
6. פותחים את קופסאות האננס ומסננים. משתמשים רק בפרי (מהסירופ אפשר להכין קוקטיילים או משקאות אחרים).
7. במחבת בקוטר 26 ס”מ (עם ידית מתכת – כזו שניתן להכניס לתנור) ממסים את החמאה יחד עם הסוכר.
8. מבשלים על להבה בינונית 5–6 דקות או עד שהסוכר מזהיב ומתקבל קרמל יפה וחלק.
9. מערבבים בעדינות במהלך הבישול.
10. מסירים את המחבת מהאש.
11. מסדרים שכבה אחת של פרוסות אננס על תחתית המחבת. מעליהן מסדרים שכבה שנייה של אננס.
12. מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה כחמש דקות.
13. מניחים את הבצק מעל האננסים.
14. מעבירים לתנור ואופים כ–25 דקות עד שהבצק זהוב.
15. מוציאים ונותנים למאפה להתקרר מעט.
16. הופכים בזהירות רבה אל מגש הגשה. מגישים חם עם כדורי גלידת וניל.
צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל
אז לאן עוד בא לכם לנסוע? תבחרו מבין שלל המתכונים של ויליפוד שמביאים לכם איכות וטעם מכל העולם:
מרק חיטה טוסקני
מרק נודלס סיני עם כדורי עוף אסייתי
נתחי עוף בקארי הודי וצ׳ילי מתוק
פילה דניס תאילנדי בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי
רולדת פרגיות יוונית עם עלי גפן ממולאים
קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים
לבבות דקל מאקוודור צלויים בעגבניות וודקה
ערמונים דניים מתוקים בחמאה וקצפת