כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות

כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות | צילום: שרית גופן
כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות | צילום: שרית גופן

מתיקות השוקולד העזה נשברת עם מרירות מעודנת של אשכוליות אדומות. פינוק גלידה איכותי ועשיר למשקיענים במטבח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל12 יחידות

1 חבילה (500 גר') סורבה אשכולית אדומה
שמן זית מתקתק (מזן קורנייקי)

לכדור שוקולד לבן

500 גר' שוקולד לבן

לרוטב וניל ושוקולד לבן

¼1 כוסות חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורך
קורט מלח
500 גר' שוקולד לבן

לקרמבל

1/2 כוס (100 גר') סוכר
3/4 כוס (70 גר') קמח
¼1 כוסות שקדים טחונים
100 גר' חמאה
קורט מלח
גרגרים מ-1 מקל וניל

כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות | צילום: שרית גופן
כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות | צילום: שרית גופן

אופן ההכנה

כדור השוקולד להבן

1. ממסים את השוקולד הלבן.
2. מורחים שכבה אחידה מהשוקולד בתבניות סיליקון בצורת חצי כדור ומקררים במקרר במשך 5 דקות.
3. מוציאים ומצפים בעוד שכבת שוקולד לבן. מקררים במקרר במשך 5 דקות.
4. מוציאים ומנתקים את חצאי הכדורים מהתבניות בעדינות. שומרים בקופסה אטומה עד לשימוש.

לרוטב וניל ושוקולד לבן

1. מרתיחים את כל המרכיבים מלבד השוקולד בסיר עד קבלת תערובת אחידה.
2. יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן, מערבבים ומעבירים לקירור עד לשימוש.

הקרמבל

1. מעבדים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית.
2. משטחים את התערובת בתנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד שהקרמבל מזהיב.

ההרכבה

1. ממלאים מחצית מחצאי כדורי השוקולד הלבן בסורבה האשכולית ומקפיאים.
2. מניחים כף מרוטב הווניל והשוקולד הלבן במרכז צלחת ומניחים עליו את חצי הכדור. מניחים כף מהקרמבל על הגלידה וסוגרים מחצי כדור שוקולד נוסף. מקשטים את הצלחת במעט שמן זית.
3. מחממים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהוא כמעט רותח.
4. יוצקים את הרוטב החם על הכדור עד להמסה.

 

למתכונים נוספים של קינוחי גלידה

מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער
פחזניות נוגט במילוי וניל ואגוזי לוז
בראוניז עם גנאש נוגט, גלידת וניל ופקאן
ושרין: עוגת גלידה צרפתית 

כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות | צילום: שרית גופן
כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל | מתכון אור חורי, דלידה