מאפינס גזר עם קרם גזר ותפוז, סולרו יוגורט ושוקולד לבן

מאפינס גזר עם סולרו יוגורט ושוקלד לבן | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
מאפינס גזר עם סולרו יוגורט ושוקלד לבן | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל מראה מה קורה כשמגוון מרקמים וטעמים נפגשים על שולחן החג, והפעם מאפינס גזר עם קרם גזר ותפוז, סולרו יוגורט ושוקולד לבן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל- 4 מנות | בינוני | חלבי

בחרתי בקינוח המתבסס על גזר כדי להמשיך לתת את הבמה לירקות העונה ולהראות שהם יכולים ליצור גם קינוח מרשים

למאפינס

4 גזרים מגוררים וסחוטים
¾2 כוסות שקדים טחונים
2 ביצים
1 כוס פחות 2 כפות (180 גר') סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כפית אגוזי מלך קצוצים + כפית אגוזי מלך לקישוט
50 גר' קמח תפוחי אדמה

לקרם גזר ותפוז

2 גזרים חתוכים לטבעות
2 כוסות מיץ תפוזים
1 מקל קינמון
2 כפות סוכר חום

לסולרו יוגורט ושוקולד לבן

100 גר' שוקולד לבן
80 גר' חמאת קקאו
200 גר' סורבה יוגורט

לאבקת גזר

1 גזר פרוס דק
מי סוכר

מאפינס גזר עם סולרו יוגורט ושוקלד לבן | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
מאפינס גזר עם סולרו יוגורט ושוקלד לבן | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

אופן ההכנה

המאפינס

1. מערבבים את המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

קרם הגזר ותפוז

1. מבשלים בסיר על אש קטנה את הגזר, מיץ התפוזים, הקינמון והסוכר עד שהגזר רך. טוחנים במעבד מזון ומצננים.

אבקת הגזר

1. טובלים את פרוסות הגזר במי סוכר ומייבשים במשך 4 שעות בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות. טוחנים במעבד מזון עד קבלת אבקה.

סולרו היוגורט

1. ממסים את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו בבן מארי.

2. יוצקים צורות של קנל מסורבה יוגורט ומעבירים למקפיא. טובלים את הקנלים בשוקולד המומס ומחזירים במהירות להקפאה.

ההרכבה

1. מניחים את כל מרכיבי המנה בצלחת הגשה ומקשטים בפרחי מאכל.

מתכונים נוספים של שף הלל תווקלי

1. אינטיאס מצופה בשומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה
2. פלטת ירקות על קרח עם קרם עירית
3. חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער
4. גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן