פנה קוטה בשני צבעים

עוררה לנו את החשק. פנה קוטה בשני צבעים | צילום: נגה אדמית
עוררה לנו את החשק. פנה קוטה בשני צבעים | צילום: נגה אדמית

במיוחד לט"ו באב - פנה קוטה קטיפתית ומפנקת בשני צבעים מעוררי חשק. קבלו מתכון קל להכנה, ללא צורך באפייה ועם הרבה אהבה בלב. מומלץ לאכול בשניים

88 שיתופים | 132 צפיות

קינוח מהמטבח האיטלקי – קטיפתי, טעים ומאוד קל להכנה. פירוש השם פנה קוטה הוא שמנת מבושלת שזהו למעשה בסיס הקינוח. לכבוד חג האהבה הוספתי אלמנט של צבע כי השילוב בין הפנה קוטה לג'לי תות מוסיף טעם והרגשה חגיגית. אחד היתרונות הוא שאין צורך באפייה, הוא לא כולל ביצים או קמח וכל מה שצריך הוא לקרר אותו 5 שעות במקרר לפני ההגשה.

חומרים ל-4 כוסות בנפח של 250 מ"ל לערך

לפנה קוטה:

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שומן (500 מ"ל)

כוס חלב (220 מ"ל)

2\1 כוס סוכר

מעט תמצית וניל או שקדים

12 גרם ג'לטין (כף וחצי בערך)

4\1 כוס מים בטמפרטורת החדר

לג'לי תות:

חבילה אחת של ג'לי תות שדה (90 גרם)

אופן ההכנה:

מכינים את הג'לי לפי ההוראות שכתובות על האריזה: מניחים את תכולת האריזה בקערה ומוסיפים לה 400 מ"ל מים רותחים. מערבבים היטב עד שאין גושים.

מניחים את הכוסות כשהן מוטות על גבי מערוך או מתקן שישמור אותן מוטות בצורה יציבה.

מוזגים בצורה שווה, עד כמה שאפשר, את הג'לי ונותנים לו להתמצק כ-30-40 דקות.

שמים את הג'לטין בכוס או קערה קטנה ומוסיפים את המים. מערבבים טיפה ומניחים 15 דקות עד שהמים נספגים בו והוא יציב למגע.

בסיר מבשלים שמנת, חלב וסוכר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים תמצית וניל או שקדים ומערבבים.

מעבירים לאש נמוכה עם הלהבה הקטנה ביותר וממשיכים לערבב ולבשל את השמנת על סף רתיחה (שלא תרתח!)

במשך 15 דקות. מכבים את האש ומניחים לתערובת כ-5 דקות. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים. מסננים את התערובת ומעבירים לכלי אחר, עדיף לקנקן כי ככה יהיה יותר נוח למזוג את הפנה קוטה.

בזהירות מלאים את הכוס בפנה קוטה עד שהג'לי תות מכוסה בחלקו העליון.

נותנים לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר (20 דקות לערך), עוטפים בניילון ניצמד ולמקרר למנוחה של 5 שעות.

טיפים/ גיוונים:

מי שמעדיף את הקינוח שלו פשוט יותר יכול לוותר על הג'לי תות ולהשאר עם הפנה קוטה נקייה. אמנם זה יהיה פחות מרשים אבל טעים לא פחות.

לבלוג ריח של בית http://nogaadamit.blogspot.co.il/