טראפלס שוקולד ודבש

טראפלס שוקולד ודבש | צילום: נגה אדמית
טראפלס שוקולד ודבש | צילום: נגה אדמית

מתחשק לכם לפנק את המשפחה בקינוח שוקולדי וחגיגי לראש השנה? שננו את המתכון לטראפלס שוקולד ודבש. הוא קל להכנה, לא מצריך אפייה ומתאים גם לרגישים לגלוטן

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים לטראפלס (30 יחידות)

400 גרם שוקולד מריר (לא פחות מ 60%)- שבור לקוביות

1 מיכל שמנת להקצפה (38% , לא ממותקת)

3 כפות דבש (66 גרם)

70 גרם חמאה

קקאו לציפוי

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מביאים את השמנת לסף רתיחה. מכבים.

2. מוסיפים את השוקולד ונותנים לו לעמוד 2-3 דקות ואז מתחילים לערבב עד שהכל אחיד.

3. מוסיפים את הדבש ואת החמאה, ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים טוב טוב עד שהתערובת אחידה, סמיכה וקרמית (כשבודקים עם האצבע, השוקולד אחיד ומבריק ולא מרגיש מתפרק).

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את השוקולד. מוודאים שהשוקולד נמצא בשכבה אחידה.

5. מכניסים את השוקולד ללילה למקרר או לכשעתיים למקפיא עד שהוא יציב לגמרי (הוא לא יקפא לגמרי).

6. חותכים לרצועות ואז לקוביות. מפדרים את הטראפלס בקקאו ומניחים בקופסא אטומה במקרר.

טיפים/ גיוונים:

1. ניתן להשתמש ב- 200 גרם שוקולד 70% וב- 200 גרם 60%.

2. מי שלא אוהב דבש יכול להשתמש ב- 3 כפות סילאן במקום.

3. את הטראפלס אפשר לשמור כשבוע-שבועיים במקרר או חודשיים במקפיא (מושלם להכנה מראש). בגלל המרכיבים הטראפלס לא קופא לגמרי ואפשר לאכול אותו ישר מהמקפיא למרות שמומלץ לחכות 2-3 דקות ואז לאכול (ככה השוקולד מורגש יותר).

4. לגרסת הפרווה: במקום שמנת חלבית ניתן להשתמש בשמנת צמחית, ובמקום חמאה ניתן להשתמש במחמאה.

5. אם מביאים את הטראפלס כקינוח לאירוח: היות והטראפלס עדינים מומלץ לילה לפני לשים במקפיא. כשמגיעים למארחים יש לשים ישר במקרר במידה ויש כמה שעות עד הקינוח, או להכניס למקפיא שעה לפני ההוצאה.

 

לבלוג ריח של בית