מתכון לפודינג אורז תפוזי

התאילנדים נוהגים לבשל את האורז בחלב קוקוס ולהגישו עם פירות טריים. בגרסה הזו הפודינג מתובל בקליפת תפוז ותפוזים מסוכרים

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

לפודינג:

  • ½3 כוסות חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת 15%
  • קליפת תפוז מגורדת מ-1 תפוז קטן
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2/3 כוס אורז קצר
  • 2 ביצים גדולות, טרופות היטב

לתפוזים המסוכרים:

  • 1 תפוז שטוף היטב, פרוס לפרוסות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

התפוזים המסוכרים:

  1. מכניסים את פרוסות התפוז לסיר עם מים ומרתיחים 3 דקות. מסננים את פרוסות התפוז (שומרים אותן בצד) ושופכים את המים.
  2. מבשלים בסיר נפרד את הסוכר והמים. כשהסוכר נמס מוסיפים את פרוסות התפוז ששמרנו בצד ומבשלים במשך כ-20 דקות. מורידים מהאש ונותנים לנוזל להתקרר כשהתפוזים בתוכו.

פודינג האורז:

  1. מחממים בסיר את החלב, השמנת, קליפת התפוז והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  2. מוסיפים לסיר את האורז ומבשלים במשך כ-40 דקות, עד שהאורז עשוי אך מוצק. מדי פעם בוחשים.
  3. מצננים במשך כ-10 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  4. מעבירים את התערובת לכלי חסין חום או ל-4 כלים אישיים משומנים בחמאה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומשחים.

ההגשה: מגישים עם פרוסות תפוז מסוכרות.

טיפים:

מכינים כמו דייסה – אפשר לסיים את ההכנה עם סיום בישול האורז, לוותר על הוספת הביצים והאפייה ולהגיש כדייסת אורז מתוקה.

מנצלים שאריות – אפשר להשתמש בהכנת הפודינג בשאריות אורז מבושל. מחממים בסיר את השמנת (בלי החלב), קליפת התפוז והסוכר. מוסיפים 2 כוסות אורז מבושל וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות, עד שהשמנת נספגת חלקית. ממשיכים לפי המתכון.