מתכונים אמריקאיים מנצחים

אמריקן אפל פאי (מתכון בהמשך הכתבה) | צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
אמריקן אפל פאי (מתכון בהמשך הכתבה) | צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

המאכלים הכי אמריקאיים שיש נחשבים בדרך כלל לג’אנק פוד. השף איציק אסולין משדרג כמה מהם בגרסת שף ביתית

88 שיתופים | 132 צפיות

מקרוני אנד צ'יז


זמן הכנה:
45 דקות | רמת קושי: קל | כשר: חלבי

מקרוני אנד צ'יז

מתכוני מקרוני מתועדים כבר בספרי הבישול העתיקים בעולם שפורסמו באיטליה ובצרפת. מתכון ה"מקרוני אנד צ'יז" האמריקאי פורסם לראשונה במאה ה-19 בספר בישול בווירג'יניה והוא כלל מקרוני, גבינה וחמאה בלבד. מקובל לאכול את המנה כשהגבינה חמה ומותכת.

החומרים ל-4 מנות:

100 גרם חמאה
1 כף קמח
4 כוסות חלב חם
400 גרם פסטה פנה, מבושלת לפי הוראות היצרן
600 גרם גבינת צ'דר, מגוררת
מלח, פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט, מגורר

אופן ההכנה:

1. ממסים את החמאה במחבת, מוסיפים 1 כף קמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בחמאה. מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב ובמהירות עד קבלת תערובת ללא גושים. מערבבים את התערובת על האש במשך 5 דקות עד קבלת רוטב סמיך.

2. מוסיפים לרוטב את הפסטה ומחצית מכמות גבינת הצ'דר. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט.

3. מעבירים את הפסטה לתבנית אפייה, מפזרים מעל את גבינת הצ'דר שנותרה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמתחיל להיווצר קרום זהוב על המנה.

המבורגר ביתי

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | כשר בשרי

מקור השם המבורגר בעיר הגרמנית המבורג וקיימות כמה תיאוריות באשר למקורו. אחת מהן היא כי הוא הובא לגרמניה על ידי מלחים גרמניים במאה ה-15 מרוסיה הבלטית, ומשם הגיע לארצות הברית במאה ה-19 והפך לאחד המאכלים הפופולריים ביבשת. המתכון המוכר מורכב מבקר טחון. השף אסולין הוסיף לתערובת שפונדרה, אנטרקוט וחזה אווז מעושן ששילובם משדרג את טעם ההמבורגר פלאים.

למתכון המלא להמבורגר ביתי לחצו כאן>>

עוף מטוגן

זמן הכנה: 30 דקות זמן השריה: 12 שעות | רמת קושי: קל | כשר: לא

עוף מטוגן (Fried Chicken) הוא אחת המנות המזוהות ביותר עם דרום ארצות הברית. לפני שהפך למנה אמריקאית מובהקת, תועדו כמה גרסאות לעוף מטוגן ברחבי ארצות שונות באפריקה, והמתכון התגלגל לאמריקה והפך פופלרי בקרב קהילת האפרו-אמריקאים בארצות הברית כשהגיעו ליבשת החדשה. השף אסולין עידן את טעמו המטוגן של העוף על ידי הוספת רוויון, חזרת ומגוון תבלינים.

החומרים ל-4 מנות:

1 ליטר רוויון
4 כפות רוטב חזרת
8 כנפי עוף
8 שוקי עוף
2 כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל קאיין
תימין
מלח
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הרוויון ורוטב החזרת, מניחים את חלקי העוף בתערובת כך שיהיו מצופים מכל הצדדים ומעבירים למקרר למשך 12 שעות.
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח התופח והתבלינים.
3. מוציאים את חלקי העוף מהמשרה ומצפים אותם היטב בקמח המתובל.
4. מטגנים את חלקי העוף בטיגון עמוק במשך 15¬-20 דקות, והופכים אותם מדי 5 דקות.

אמריקן אפל פאי

זמן הכנה: 100 דקות זמן קירור: 60 דקות | רמת קושי: בינוני | כשר: חלבי

מקורו של פאי התפוחים האמריקאי במתיישבים מהולנד ומאנגליה, שהביאו עמם את אהבתם לפרי העסיסי. זהו אחד המאכלים הפטריוטיים ביותר של האמריקאים, והראיה לכך בתשובתם של החיילים האמריקאים שלחמו במלחמת העולם השנייה לשאלה מדוע הם נלחמים – "למען אימא ולמען פאי התפוחים".

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
מעט מי קרח

למלית:

8-7 תפוחי עץ, קלופים, מנוקים מליבה ופרוסים דק
2 כפות מיץ לימון
1 כוס (200 גרם) סוכר חום
1/3 כוס (45 גרם) קמח
מעט קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט, מגורר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1. מעבדים במעבד מזון בפולסים קצרים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה עד קבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את הביצה ומי הקרח עד קבלת בצק אחיד ומעט לח (אך לא דביק). משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 60 דקות.

3. מרדדים מחצית מכמות הבצק וחותכים אותו לרצועות בעובי 1/2 ס"מ ובאורך הארוך מעט מקוטר התבנית. שומרים את הרצועות במקרר עד הרכבת הפאי.

4. מרדדים את מחצית הבצק הנותר לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית. מרפדים עמו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא עד הרכבת הפאי.

אופן הכנת המלית:

1. מערבבים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון, הסוכר החום, הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט ותמצית הווניל עד שכל התפוחים מצופים בתערובת.

2. מוזגים את מלית התפוחים לתבנית הפאי ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מסדרים מעל את רצועות הבצק בחפיפה בצורת שתי וערב ומהדקים את השוליים במזלג.

3. אופים את הפאי במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40¬-45 דקות עד ריכוך התפוחים והשחמה. מצננים ומגישים.

כריך פילדלפיה

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | כשר: לא

הכריך הומצא בתחילת המאה ה-20 על ידי שילוב נתחי בשר, בצל וגבינה מותכת בלחמנייה בדרום פילדלפיה. עד מהרה הוא הפך פופולרי בדיינרים אמריקאים, בדוכני אוכל ובמסעדות בכל רחבי ארצות הברית. השף אסולין שידרג את הכריך על ידי הוספת ממרחים ופלפלים.

החומרים ל-1 כריך:

1 בצל, פרוס
שמן לטיגון
1 פלפל אדום
1/2 כוס רוטב HP (אם אין, ניתן להשתמש גם ברוטב ברביקיו)
250 גרם אנטרקוט, פרוס
מלח, פלפל שחור
1 ג'בטה או לחמנייה, חצויה
1 כף מיונז
1 כף חרדל דיז'ון
4 פרוסות גבינת אמנטל
2 עלי חסה
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד שהוא מזהיב. קולים את הפלפל על אש גלויה עד חריכה שהוא נחרך קלות ומניחים לצינון. מקלפים את הפלפל, חותכים לרצועות ומניחים בקערה עם רוטב ה-HP למשך שעה. מסננים.
2. מתבלים את פרוסות האנטרקוט במלח ובפלפל וצולים בגריל או במחבת פסים במשך דקה בכל צד.
3. קולים את הג'בטה (או הלחמנייה) בגריל או במחבת. מורחים על הג'בטה מעט מיונז וחרדל, מניחים מעל את גבינת האמנטל, עלי החסה, הבצל המטוגן, הפלפל ופרוסות האנטרקוט.

צ'יקן נאגטס

זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: קל | כשר: בשרי

המאכל המזוהה מאוד עם רשתות מזון מהיר הומצא על ידי מדען מזון באוניברסיטת קורנל ב-1950. רשת מקדונלדס פיתחה את המתכון שלה לנאגטס והחלה למכור את המוצר במסעדות הרשת ב-1980. השף אסולין שידרג את המתכון המקורי בעזרת תוספת תבלינים.

למתכון המלא לצ'יקן נאגטס לחצו כאן>>