דונטס במלית קרם פטיסייר ופירות טריים
שוב נשבעתם שהחג הזה תאכלו רק סופגנייה אחת? ההמלצה שלנו: אם כבר משקיעים בקלוריות ובשמן, אז הולכים על הכי מושחת שיש, עם סנדוויץ'־סופגנייה מלא בכל הפנטזיות שלכם. מי תהיה האחת שלכם?
דונטס במלית קרם פטיסייר ופירות טריים | 6 יחידות | קשה | חלבי
לקרם פטיסייר
2 כוסות (500 מ"ל) חלב
1/2 מקל וניל
1/2 כוס + 1 כף גדושה (120 גר') סוכר
4 חלמונים מביצים בינוניות
3 כפות (50 גר') קורנפלור
40 גר' חמאה
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
להרכבה
6 דונטס כוסמין חצויים לרוחב
פירות טריים (תותים, קיווי, קרמבולה, אפרסמון) פרוסים
1/2 כמות ממתכון קרם הפטיסייר
אבקת סוכר
אופן ההכנה
קרם הפטיסייר
1. מרתיחים את החלב, מקל הווניל ומחצית מכמות הסוכר.
2. טורפים את החלמונים עם יתרת הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
3. מעבירים כשליש מתערובת החלב הרותח לתערובת החלמונים וטורפים היטב.
4. מחזירים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומבשלים ברתיחה במשך 2 דקות תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהקרם מבריק וחלק.
5. מעבירים את הקרם לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מצננים מעט ומוסיפים את החמאה. מערבבים במהירות נמוכה עד שהחמאה נבלעת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
6. כשהקרם קר, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוכו.
ההרכבה
מזלפים או מורחים 2 כפות מקרם הפטיסייר בכל דונטס. מסדרים מעל את הפירות, סוגרים את הדונטס ובוזקים מעל אבקת סוכר.