דונט כוסמין

צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

שוב נשבעתם שהחג הזה תאכלו רק סופגנייה אחת? ההמלצה שלנו: אם כבר משקיעים בקלוריות ובשמן, אז הולכים על הכי מושחת שיש, עם סנדוויץ'־סופגנייה מלא בכל הפנטזיות שלכם. מי תהיה האחת שלכם?

88 שיתופים | 132 צפיות

דונטס כוסמין (כ-15 דונאטס) | בינוני | חלבי או פרווה

השילוב של קמח הכוסמין בבצק מעניק לו טעם נהדר וריח אגוזי

1 כוס מים
40 גר' שמרים טריים
3 כוסות (420 גר') קמח מנופה
1 כוס (140 גר') קמח כוסמין מלא
2 ביצים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 כפית מלח
80 גר' חמאה מומסת או 1/3 כוס + 1 כף שמן
שמן לטיגון עמוק

חנוכה 2015 | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
חנוכה 2015 | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה ומפוררים לתוכה את השמרים. מוסיפים לקערה את הקמחים, הביצים, הסוכר, המלח והחמאה (או השמן)., לשים במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה במשך 4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 5 דקות, עד קבלת בצק גמיש. מניחים את הבצק על שולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור.

2. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3. מרדדים את הבצק לעובי 1.5 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים למשך 30 דקות.

4. בעזרת מיקד לדונטס קורצים טבעות בקוטר 6־7 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מתפיחים במקום חמים ולח (תנור כבוי עם מגש מים חמים בתחתית).

5. מחממים את השמן ל־170 מעלות ומטגנים את הדונטס עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים עד שהצד השני מזהיב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.