סופגניות בריוש אפויות

חנוכה 2015 | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
חנוכה 2015 | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

בריוש הוא מאפה צרפתי שקיבל את אופיו הנהנתי בשל כמות גבוהה של ביצים וחמאה. המתכון שיגרום לסופגניות שלכם לדבר במבטא

88 שיתופים | 132 צפיות

סופגניות בריוש אפויות – 20 יחידות | בינוני | חלבי

5 ביצים קטנות קרות
1/3 כוס + 1 כף שטוחה (75 גר') סוכר
½3 כוסות (500 גר') קמח קר (לאחסן במקפיא לכמה שעות לפני ההכנה)
40 גר' שמרים טריים
1 כף שטוחה מלח
250 גר' חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הביצים, הסוכר והקמח. לשים במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה במשך דקה. מפוררים את השמרים. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח. לשים במשך 5 דקות במהירות בינונית.

2. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החמאה בהדרגה.

3. מעלים שוב למהירות בינונית ולשים במשך 2־3 דקות, עד שהבצק גמיש ונפרד מדופנות המיקסר.

4. משטחים את הבצק על מגש עם נייר אפייה מקומח. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה.

5. חותכים את הבצק לפיסות קטנות במשקל 50 גר' כל אחת. מגלגלים כל פיסת בצק לכדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מתפיחים במקום חמים ולח (תנור כבוי עם מגש מים חמים בתחתית) במשך שעה וחצי.

6. אופים את הסופגניות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 13־15 דקות, עד שהן מזהיבות.