מתנה לשנה מתוקה

| ליהי טובול-רוזנברג, "מותק - בוטיק סוכר" | צילום: בועז לביא

רעיונות יצירתיים להפתעות אכילות מבית "מותק – בוטיק סוכר"

שוב מתקרב לו ראש השנה, ושוב כולם טרודים בשאלה "איזו מתנה נביא הפעם?". בעבר היינו צריכים לקנות רק שי סמלי עבור המארחים אצלם סעדנו בערב החג, אבל היום טרנד המתנות התרחב ואנו מוצאים את עצמנו משוטטים בחנויות ומחפשים אחר ארבע או חמש מתנות, שכולן חייבות להיות מושקעות ומקוריות.

מה דעתכם לזנוח את ספלי האספרסו החגיגיים ואת סט המגבות, ולהכין מתנות מתוקות ואכילות שישמחו את כל רואיהן (וטועמיהן)? ב"מותק – בוטיק סוכר", חנות מתמחה הנחבאת לה בקצה שדרות יהודית בתל-אביב, הצליחו להלהיב אותנו גם הפעם בהדגמה של רעיונות מקסימים וישימים לחלוטין, שכדאי לכם לנסות.

חלק מהיצירות דורשות הצטיידות בכלים מיוחדים, אבל אפשר בהחלט לאלתר חותכנים וצורות שונות ממה שיש בבית. בנוסף, מרבית הפעילויות מתאימות גם לילדים, כך שאפשר לבלות איתם אחר צהריים שלם בקישוט עוגיות משמחות ומדליקות. שיהיה לכולנו חג מתוק – והפעם גם חג מקורי.

למתנות המתוקות:

הכנת רויאל אייסינג

קופסה מתוקה

קערה פרחונית למתקדמים

עציץ מתוק



קערה פרחונית
קערה פרחונית

רויאל אייסינג: הקרם ופועלו

בכל המתנות האכילות שלפניהם נעשה שימוש ב"רויאל אייסינג" – קרם המורכב מחלבון ביצה ומאבקת סוכר.

היחס הכללי בין החומרים הוא 300 גר' אבקת סוכר ל-1 חלבון, אולם סמיכות הקרם תלויה במשתנים נוספים כמו גודל ומשקל הביצה שבה השתמשנו, הטמפרטורה והלחות שבחדר וכדומה, לכן נשתמש ביחס זה כהמלצה בלבד.

לצביעת הקרם משתמשים בצבעי ג'ל שמרקמם משחתי והפיגמנט שלהם דומיננטי מאוד – דבר המאפשר שימוש בכמות צבע קטנה ביותר. אפשר לחלק את הקרם שהתקבל ולצבוע כל חלק בצבע אחר, כמובן.

רויאל אייסינג עודף אפשר לשמור במקרר עד ארבעה ימים. אפשר גם להקפיאו ולאחר ההפשרה להוסיף לו מעט אבקת סוכר.

החומרים:

טיפ

אם השיפוד ניתק מהעוגייה, מזלפים מעט רויאל לחור ונועצים שוב את השיפוד. הרויאל יתקשה סביבו וידביק אותו.

  • 1 חלבון
  • 300 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מניחים חלבון בקערה ומתחילים להוסיף בהדרגה אבקת סוכר.
  2. מערבבים עם מזלג לקבלת קרם לבן, סמיך וחלק לגמרי.
  3. כדי לדעת אם הסמיכות מתאימה מרימים את המזלג ומציירים עיגולים על פני הרויאל. סופרים עד שבע ובודקים: אם העיגולים נטמעו לפני תום הספירה, מוסיפים אבקת סוכר. אם העיגולים שמרו על צורתם, המרקם מתאים לעבודה.
  4. מוסיפים טיפת צבע ג'ל בעזרת קיסם ומערבבים. אם הצבע הוסיף לחות למרקם, מוסיפים מעט אבקת סוכר.
  5. מעבירים לשקית זילוף בעלת פייה.

קופסה מתוקה

החומרים:

  • ציור מודפס על דף
  • 1 כמות רויאל אייסינג
  • צבעי מאכל בג'ל
  • שקיות זילוף ופיות
  • 150 גר' בצק סוכר לבן
  • קורנפלור
  • מים
  • אלכוהול אכיל
  • אבקת נצנוץ

אופן ההכנה:
הציור:

  1. מניחים נייר אפייה על הציור המודפס, כך שהציור נראה על הנייר.
  2. ממלאים שקית זילוף עם פייה מס' 2 ברויאל בצבע הנבחר, ועוברים בזהירות על קווי המתאר של הציור. מניחים לייצוב כ-10 דקות.
  3. ממלאים את שטחי הציור ברויאל צבעוני ומניחים לייבוש מלא במשך 24 שעות לפחות.

הקופסה:

  1. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ, ועוברים עליו עם מחליק עוגות לקבלת מראה אחיד.
  2. קורצים מהבצק שני עיגולים בקוטר 12 ס"מ (או אחרת) בעזרת חותכן או כוס, ומניחים על נייר אפייה מאובק במעט קורנפלור.
  3. משאריות הבצק יוצרים רצועה יפה בעובי 3 מ"מ (רצוי באמצעות חותכן סרטים).
  4. מצמידים את הרצועה לקצה אחד העיגולים ומדביקים בהיקף עם מכחול לח, ליצירת דפנות. מניחים לייבוש.
  5. יוצרים נקניק דק נוסף ומדביקים בעזרת מכחול לח סביב הבסיס השני, ליצירת מכסה. למראה חגיגי אפשר לצבוט עם צובטן.

ההרכבה:

  1. מחלצים בעדינות רבה את עיטור הרויאל מנייר האפייה.
  2. מוהלים מעט צבע ג'ל באלכוהול ומדגישים חלקים מסוימים בציור. מקפידים להשתמש במעט אלכוהול, כדי שהציור לא יספוג לחות. מייבשים.
  3. מורחים מעט רויאל על מכסה הקופסה ומדביקים מעל את הציור.
  4. מעטרים את הקופסה עם נקודות רויאל צבעוניות או בעזרת מכחול טבול בצבע ג'ל מדולל.
  5. מוהלים מעט אבקת נצנוץ באלכוהול, טובלים מכחול ועוברים עם האבקה על הנקניק שבמכסה. מייבשים.
  6. מוסיפים הקדשה בעזרת רויאל או טוש מאכל.
  7. ממלאים את הקופסה בנייר גרוס ומטמינים בו פרלינים, עוגיות קטנות או סוכריות גומי.
  8. סוגרים את הקופסה, עוטפים בצלופן ובסרט סאטן.



עציץ מתוק
עציץ מתוק

קערה פרחונית למתקדמים

אם התאמנתם והפנמתם את צורת העבודה עם בצק הסוכר, זה הזמן להצטייד בחותכני פרחים ועלים מיוחדים, ולקרוץ בקלות צורות מלהיבות לקשט איתן את היצירה.
החומרים:

  • 450 גר' סוכר
  • 3 כפות מים
  • צבעי מאכל בג'ל
  • חותכן "עלה הגביע"
  • חותכנים קטנים
  • חוט שזירה מס' 22
  • אבקנים (קנוי – לא אכיל)
  • בצק סוכר צבעוני (50 גר' מכל צבע)
  • אבקת איבוק
  • רויאל אייסינג לבן

אופן ההכנה:
הקערה:

  1. מערבבים בקערה גדולה סוכר ומים, לקבלת מרקם דומה לחול רטוב.
  2. מוסיפים מעט צבע ג'ל ומערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לקערה קטנה, מחליקים ומהדקים את הסוכר היטב מסביב.
  4. מוציאים בעדינות בעזרת כפית את מרכז התערובת, ומקפידים להשאיר שוליים רחבים בעובי 2 ס"מ.
  5. הופכים את הקערה על משטח נקי ומחלצים מתוכה את התערובת בעדינות. משאירים לייבוש מבלי להזיז 12 שעות לפחות.

העיטורים:

  1. מכופפים צורת וו קטן בקצה חוט השזירה. מכניסים דרכו אבקן וסוגרים את הוו ללולאה.
  2. מכדררים מעט בצק סוכר לכדור. הופכים אותו לחרוט, פותחים את שוליו ומדקקים בעזרת מקל סוכרייה.
  3. בעזרת חותכן "עלה הגביע" קורצים צורת פרח. מטביעים צורת כוכב בבסיסו בעזרת מקל פיסול.
  4. מעבירים את חוט השזירה עם האבקן דרך הפרח מלמעלה למטה.
  5. מסדרים את העלים בצורה טבעית ומאבקים את מרכז הפרח בעזרת מכחול יבש הטבול באבקת איבוק.
  6. מרדדים עלה בצק דק וקורצים צורות פרפרים. מייבשים על דופן כוס או קערה, כך שהכנפיים יתרוממו.
  7. מרדדים עלה נוסף וקורצים פרחים קטנים. משחררים אותם מהחותכן היישר על ספוג צפוף, כדי שעליהם יתרוממו. מדביקים במרכזם כדורוני בצק צבעוניים ומייבשים 15 דקות.
  8. מדביקים את העיטורים לדפנות קערה בעזרת מעט רויאל.
  9. ממלאים את הקערה בסוכריות או עוגיות ועוטפים בצלופן ובסרט סאטן.



קופסה מתוקה
קופסה מתוקה

עציץ מתוק

בהכנת העוגיות אפשר להחליף 20 אחוז מהקמח באבקת קקאו איכותית, לקבלת עוגיות כהות.
החומרים:

טיפ

לקבלת עוגיות בעובי אחיד כדאי לרדד את הבצק בין שני ספייסרים או כפות מטבח גדולות – כך זמן האפייה יהיה אחיד והמראה שיתקבל יהיה מקצועי.

  • 300 גר' קמח רגיל
  • 200 גר' חמאה, רכה
  • 100 גר' סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לעציץ:
  • רויאל אייסינג צבוע
  • עציץ טרקוטה

אופן ההכנה:
העוגיות:

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את החומרים לפי הסדר, לקבלת בצק פירורים.
  2. אוספים את הפירורים לגוש בצק אחד, מכניסים לשקית ניילון ומשטחים.
  3. מצננים במקרר 30 דקות לפחות.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומרדדים לעלה בעובי אחיד.
  5. קורצים צורות מהבצק בעזרת חותכנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות, עד הזהבה.
  7. מוציאים מהתנור ומיד משפדים על מקלות עץ, כך שהחלק הקטום יהיה בתוך העוגייה. מצננים.

העיטור:

  1. מכינים רויאל אייסינג בצבע הרצוי ומכניסים לשקיות זילוף עם פיות 3 ו-4.
  2. עוברים על קווי המתאר של העוגייה ומייבשים כ-10 דקות.
  3. ממלאים את שטח העוגייה ברויאל בצבעים שונים, לפי צורת העוגייה. אם רוצים מרקם חלק לגמרי ממלאים מיד בצבעים ללא המתנה, אך אם רוצים שטחים בולטים יותר או לצייר בצבע על צבע, ממתינים לייבוש בין הצבעים כ-10 דקות.
  4. לאחר שכל העוגיות קושטו מניחים להתייצב 12 שעות לפחות. לאחר הייבוש שומרים בקופסה אטומה.

העציץ:

  1. מכניסים ספוג לסידור פרחים בעציץ ומכסים אותו בנייר גרוס.
  2. נועצים את העוגיות בספוג בסידור נאה ובגבהים שונים (מניחים מלפנים עוגיות גדולות וכבדות במיוחד).
  3. מקשטים את העציץ בצבעי אקריל להשלמת העיצוב.

לאתר של "מותק – בוטיק סוכר"»

תגובות

Silence is Golden