נבטים מוקפצים בשומשום

נבטים ושומשום שמתחברים למנה נפלאה

מנה שמשתדרגת פלאים בעזרת שמן שומשום קלוי ושומשום שחור. לקבלת מנה עשירה אפשר להוסיף בתחילת שלב 4 שתי ביצים טרופות. נותנים להן להיקרש מעט ומקשקשים היטב. ממשיכים כרגיל.

החומרים ל-4 מנות:

  • 5 בצלים ירוקים
  • 3/4 חבילה נבטים (מהסוג העבה), שטופים ומיובשים
  • 1 כפית סוכר
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/4 כפית רוטב סויה
  • 3/4 כפית חומץ
  • 3/4 כפית שמן שומשום קלוי (לא חובה)
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כף שומשום לבן
  • 3/4 כף שומשום שחור (אם אין, מחליפים בלבן)

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הבצלים הירוקים לאורכם ופורסים לפיסות באורך 3 ס"מ. מניחים את הבצלים והנבטים בשתי קעריות נפרדות.
  2. מערבבים בקערית נפרדת סוכר, מלח, רוטב סויה, חומץ ושמן שומשום.
  3. מחממים את השמן הרגיל בווק על להבה גבוהה, עד שעולים מעט אדים. מטלטלים את הווק כך שהדפנות יכוסו במעט שמן.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק ומקפיצים במשך 30 שניות.
  5. מוסיפים את הנבטים ותערובת הסויה ומקפיצים במשך דקה.
  6. מעבירים לצלחת הגשה וזורים מעל את השומשום השחור והלבן.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden