ניוקי סלמון ושמנת

ניוקי ברוטב תרד ועגבניות מיובשות בשמנת לצד רצועות פילה סלמון מתקתק

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לארבע מנות:

לניוקי:

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1 חלמון
  • 100 גר' (1/3 כוס) קמח

לרוטב:

  • 200 גר' פילה סלמון ללא עור ועצמות
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 20 גר' עלי תרד
  • 50 גר' עגבניות מיובשות
  • 1 כף שום כתוש
  • 50 מ"ל יין לבן
  • 100 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הניוקי:

  1. מניחים שכבה של מלח גס על מגש אפייה ומניחים עליה את תפוחי האדמה.
  2. מניחים את תפוחי האדמה על מלח גס לצבירת נוזלים). מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום גבוה של 220 מעלות כשעה.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים עד לקבלת פירה בעל מרקם חלק ללא גושים.
  4. מוסיפים את החלמון והקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק לא דביק.
  5. חותכים מהבצק רצועות בעובי 3 ס"מ וחותכים לקוביות.
  6. מרתיחים בסיר מים עם מעט שמן. מוסיפים את יחידות הניוקי עד שהוא מוכן (כאשר הוא צף).

הרוטב:

  1. חותכים את הסלמון לרצועות דקות ומקפיצים קלות עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור.
  2. מוסיפים את עלי התרד והעגבניות המיובשות וממשיכים להקפיץ.
  3. מוסיפים את השום והיין הלבן ומערבבים.
  4. מוסיפים את השמנת והניוקי, מצמצמים מעט את הרוטב.
  5. יוצקים את הרוטב על הניוקי.