ניוקי ערמונים

מתכון של השף ירון שלו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-10 מנות:
לניוקי:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, אפויים בתנור עם מלח גס
  • 200 גרם קמח
  • 25 גרם פרמז'ן
  • 160 גרם ריקוטה
  • 20 גרם מלח
  • 1 כף מחית כמהין
  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה שלמה

 

לרוטב:

  • 20 גרם חמאה
  • 30 מ"ל ציר עוף
  • 5 ערמונים, קלויים וחתוכים גס
  • 1/4 כף מחית כמהין
  • 1 עלה מרווה
  • קורט מלח, קורט פלפל

אופן הכנה:

הניוקי:
1. מקלפים את תפוחי האדמה האפויים ושוקלים – צריך להיות 1 ק"ג אחרי הקילוף.

  1. 2. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הניוקי עד לקבלת תערובת אחידה, ומגלגלים לנקניק גדול.
  2. 3. קורצים מהבצק חתיכות ניוקי במשקל של 15 גרם, ומגלגלים כל חתיכה לכדור מעט שטוח. מניחים בצד.
  3. הרוטב:
  4. 1. מחממים במחבת את קוביית החמאה עם ציר העוף במשך כשתי דקות.
  1. 2. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים עד שהוא מסמיך.
  2. 3. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הניוקי למים.
  3. 4. כשהניוקי צפים, מעבירים למחבת עם הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.