ניחוחות מעורבים

| טל לוין

לשלב את תערובות התיבול במאכלים ולשדרג כל מאכל

שם התערובת ארץ המקור תכולה שימוש טיפים
בוקה גרני צרפת פטרוזיליה, טימין, עלי דפנה, סלרי, שומר. תיבול תבשילים או מרקים, בעיקר כאלה המתבשלים בבישול איטי. מומלץ לצרור את התערובת בבד גזה, ולהסירו בתום הבישול.
גראם מאסאלה צפון הודו הל, כוסברה, כמון,ציפורן, פלפל שחור, קינמון. תבשילי קארי ואורז. מתאים גם לעוגות ועוגיות. מומלץ לקלות לפני הטחינה. הקלייה מאפשרת לטעמים להשתחרר ולהתחזק.מומלץ להוסיף את התערובת בסוף הבישול.
קארי הודו קארי, כמון, ציפורן, צ'ילי, כורכום וג'ינג'ר. מתאים לכל תבשיל, בעיקר לאורז ולתבשילי בשר. מומלץ להכין את התערובת בבית על מנת לשלוט על דרגת החריפות הרצויה.
"התבלינים המבושמים" סין, וויטנאם. אניס, שומר, פלפל סצ'ואן, קינמון, ציפורן, פלפל חריף. מתאים למרינדות לבשר, בייחוד בשר לבן וברביקיו וגם כתוספת לירקות מבושלים. מתאימה בעיקר לבשר לבן, לתבשילי ירקות ותבשילי קדירה.מומלץ להוסיף לתערובת פלפל חריף מיובש שנותן מעט חריפות וארומה וכן אניס ושומר שמעניקים ניחוח אלכוהולי.
תערובת פרובאנס פרובאנס טימין, לבנדר, שומר, בזיליקום, אורגנו ומרווה. תערובת שימושית לצלייה ולגריל, בעיקר לבשר ועוף. התערובת מורכבת מתבלינים יבשים, ואם מכינים אותה בבית מומלץ להקפיד על כך.
תערובת במבו אינדונזיה ג'ינג'ר, צ'ילי, קינמון, ציפורן, כוסברה ופלפל שחור מעורבבים עם חלב קוקוס. תיבול תבשילים חמים ורטבים.  
אריסה מרוקו/טוניס/ תימן פלפלים אדומים קלויים, נענע, שום, לימון, פלפל חריף. מתאימה לקוסקוס, לתיבול סלטים, ולתבשילי אורז. הוסיפו תוספות ככל העולה על רוחכם. תערובת האריסה משתנה מעדה לעדה.
דוקה מצרים אגוזים, כמון, כוסברה, שומשום, פלפל שחור, קינמון. חלק ממטבל לירקות, מתאימה גם לבשר.  
ראס אל חנות צפון אפריקה אניס, הל, אורז, קוסקוס, אגוזים, קינמון, הל, ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל שחור וג'ינג'ר. מתאימה לתבשילי קדירה, בשר, אורז וקוסקוס. מי שלא אוהב אניס – יכול לוותר עליו. .התערובת נקראת כך משום שבעל החנות מחליט על ההרכב ועל המינון המדויק של כל תבלין.
תערובת קייג'ן ניו אורלינס זרעי חרדל, פפריקה, פלפל שחור, כמון. מתאים לעוף ולבשר  
בהרט הודו/ עיראק /ערב הסעודית שום, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פפריקה ופלפל שחור. בדרך כלל מעורבבים בתוספת שמן. בשרים, אורז ותבשילי קדירה. יש גירסאות שונות: יש בהרט לבישול ובהרט בשרי. הבשרי מומלץ ביותר לאורז האדום הידוע של יוצאי עיראק.
ברברה אתיופיה כוסברה, צ'ילי, ג'ינג'ר ציפורן. תבשילי אורז וקדירה.  
סנטה פה מקסיקו צ'ילי, פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון. מתאים בעיקר לבשרים. מומלץ לערבב צ'ילי מסוגים שונים להשבחת הטעם.
תערובת טוסקנה טוסקנה רוזמרין, אורגנו, פפריקה, עלי דפנה. מיורן, פטרוזיליה. מתאים לירקות פסטות ובשרים.  
תערובת דרוזית העדה הדרוזית סומאק, צנוברים, הל, פיסטוק חלבי, שקדים ובצל. התערובת מתאימה לתבשילי אורז  
תערובת זעתר יווני /איטלקי שומשום, מלח, סומאק,תבליני זעתר, אורגנו. משמש לתיבול דברי מאפה, גבינות, פיצה ומאכלים עם עגבניות. אפשר לשדרג את הזעתר הפשוט שיש לנו בבית ולהוסיף לו תבלינים אהובים.
חוואייג' מרוקו/טוניס/ לוב/ תימן. הל , ציפורן, כמון, קימל,פלפל שחור, אגוז מוסקט, כורכום, זעפרן. מתאים למרק, תבשילי אורז ובשר. אפשר להשתמש בו למאפים כמו עוגיות תמרים, הוא משדרג את טעם העוגיה.

 

עצות עם ניחוחות

ניתן לקנות את רוב תערובות התבלינים במרכולים, אך אין כמו קלייה וטחינה עצמית.

  • מומלץ לקנות תבלינים בכמות קטנה ולאחסן בקופסא אטומה במקום קריר.
  • תבלינים טחונים נשמרים טוב במיכלים אטומים לאוויר ולאור.
  • כשמערבבים תבלינים, רצוי להתחיל בכמויות שוות של כל המרכיבים, ואחר כך לשנות ולהוסיף לפי הטעם.
  • להגברת הטעם של התבלין ולהגברת הארומה, מומלץ למעוך אותו בכפית לפני השימוש או לקלות מעט במחבת.
  • תערובות התבלינים היבשות מתאימות בעיקר לבישולי ברווז, בשר לבן ועופות

 

22.01.07
(עודכן ב – 19.11.09)

תגובות

Silence is Golden