נשיקות (קצפיות)

נשיקות הן לא רק לשפתיים...

החומרים:

    <li> 100 גר' חלבון
  • 200 גר' סוכר
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החלבון והסוכר בבאן מארי (סיר כפול) במשך שש-שמונה דקות ומערבבים מפעם לפעם, עד שמרגישים שהסוכר נמס בחלבון. מורידים מהאש.
  2. מקציפים את התערובת במיקסר כ-20 דקות במיקסר, עד שהקצף נדבק לכף, ורק מכה חזקה מפילה את הקצף מהכף.
  3. מחממים תנור ל-100 מעלות.
  4. מכניסים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר גדול (אם לא מכניסים את כל הקצף לשקית בבת אחת ממשיכים להקציף את שארית הקצף בינתיים ).
  5. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומזליפים את הנשיקות כשבסוף כל הזלפה מסובבים קצת את השקית כדי לנתק את הקצף מהצנטר. בשלב הזה אפשר לפזר גם סוכריות קטנות של עוגה.
  6. מנמיכים טמפרטורת התנור ל-50-60 מעלות ואופים במשך שלוש שעות וחצי, עד שהנשיקות יבשות ופריכות בכל הצדדים וגם המרכז (כדאי פשוט לשבור ולפורר נשיקה כדי לבדוק.)
  7. משאירים את הנשיקות בתנור כרבע שעה לקירור ומעבירים מייד לקופסה או לצנצנת סגורה הרמטית.

של הקונדיטורית תמי פלנר

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

20.12.06
(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

  • 100 גר' חלבון
  • 200 גר' סוכר
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החלבון והסוכר בבאן מארי (סיר כפול) במשך שש-שמונה דקות ומערבבים מפעם לפעם, עד שמרגישים שהסוכר נמס בחלבון. מורידים מהאש.
  2. מקציפים את התערובת במיקסר כ-20 דקות במיקסר, עד שהקצף נדבק לכף, ורק מכה חזקה מפילה את הקצף מהכף.
  3. מחממים תנור ל-100 מעלות.
  4. מכניסים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר גדול (אם לא מכניסים את כל הקצף לשקית בבת אחת ממשיכים להקציף את שארית הקצף בינתיים ).
  5. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומזליפים את הנשיקות כשבסוף כל הזלפה מסובבים קצת את השקית כדי לנתק את הקצף מהצנטר. בשלב הזה אפשר לפזר גם סוכריות קטנות של עוגה.
  6. מנמיכים טמפרטורת התנור ל-50-60 מעלות ואופים במשך שלוש שעות וחצי, עד שהנשיקות יבשות ופריכות בכל הצדדים וגם המרכז (כדאי פשוט לשבור ולפורר נשיקה כדי לבדוק.)
  7. משאירים את הנשיקות בתנור כרבע שעה לקירור ומעבירים מייד לקופסה או לצנצנת סגורה הרמטית.

תגובות

Silence is Golden