נשיקות
מתכון קל לקצפיות פריכות וטעימות שמוכנות במספר שלבים פשוטים
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
- 100 גר' חלבון
- 200 גר' סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מחממים את החלבון והסוכר בבאן מארי (סיר כפול) במשך שש-שמונה דקות ומערבבים מפעם לפעם, עד שמרגישים שהסוכר נמס בחלבון. מורידים מהאש.
- מקציפים את התערובת במיקסר כ-20 דקות במיקסר, עד שהקצף נדבק לכף, ורק מכה חזקה מפילה את הקצף מהכף.
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- מכניסים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר גדול (אם לא מכניסים את כל הקצף לשקית בבת אחת ממשיכים להקציף את שארית הקצף בינתיים ).
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומזליפים את הנשיקות כשבסוף כל הזלפה מסובבים קצת את השקית כדי לנתק את הקצף מהצנטר. בשלב הזה אפשר לפזר גם סוכריות קטנות של עוגה.
- מנמיכים טמפרטורת התנור ל-50-60 מעלות ואופים במשך שלוש שעות וחצי, עד שהנשיקות יבשות ופריכות בכל הצדדים וגם המרכז (כדאי פשוט לשבור ולפורר נשיקה כדי לבדוק.)
- משאירים את הנשיקות בתנור כרבע שעה לקירור ומעבירים מייד לקופסה או לצנצנת סגורה הרמטית.