נתחי עוף בקארי כתום וחלב קוקוס
מנה שמתאימה במיוחד לאוהבי החריף, אבל אפשר גם להמתיק אותה ולהכין גרסה עדינה יותר
88 שיתופים | 132 צפיות
אם אתם חובבי הז'אנר החריף מתוק- תוכלו להמתיק מנה זו בסוכר דקלים על פי טעמכם.
לארבע מנות:
- 1 כף שמן
- 3 ירכי עוף חצויים (רצוי לבקש מהקצב לחצות)
- 1 כוס דלעת, חתוכה לקוביות גסות
- חופן גדול שעועית ירוקה ארוכה
- 1 כף תערובת קארי כתום
- 5 בצלי שאלוט חתוכים גס
- 2 פלפלים חריפים אדומים חצויים
- 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 כף נאם פלה
- 1/2 1 פחיות (350 מ"ל) חלב קוקוס
- 2 כפיות סוכר דקלים
- 2 גבעולי למון גראס, חתוכים לפיסות בגודל 5 ס"מ
- 3 עלי קפיר ליים
- 10 עלי בזיליקום
- 1/3 כוס עגבניות שרי גדולות חצויות
- 1 חופן קטן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר שטוח בעל תחתית כבדה ומזהיבים את ירכי העוף.
- מוסיפים את הדלעת, השעועית הירוקה, תערובת הקארי הכתום, בצלי השאלוט, הפלפלים החריפים, הג'ינג'ר והנאם פלה ובוחשים מדי פעם עוד כשלוש דקות.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, סוכר הדקלים, הלמון גראס, עלי הליים והבזיליקום ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים כ-30 דקות בסיר מכוסה.
- מוסיפים את עגבניות השרי והכוסברה הקצוצה, טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים כ 15 דקות נוספות.
- מגישים עם אורז עגול מאודה.