נתחי עוף בקארי כתום וחלב קוקוס

מנה שמתאימה במיוחד לאוהבי החריף, אבל אפשר גם להמתיק אותה ולהכין גרסה עדינה יותר

88 שיתופים | 132 צפיות

אם אתם חובבי הז'אנר החריף מתוק- תוכלו להמתיק מנה זו בסוכר דקלים על פי טעמכם.

לארבע מנות:

  • 1 כף שמן
  • 3 ירכי עוף חצויים (רצוי לבקש מהקצב לחצות)
  • 1 כוס דלעת, חתוכה לקוביות גסות
  • חופן גדול שעועית ירוקה ארוכה
  • 1 כף תערובת קארי כתום
  • 5 בצלי שאלוט חתוכים גס
  • 2 פלפלים חריפים אדומים חצויים
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כף נאם פלה
  • 1/2 1 פחיות (350 מ"ל) חלב קוקוס
  • 2 כפיות סוכר דקלים
  • 2 גבעולי למון גראס, חתוכים לפיסות בגודל 5 ס"מ
  • 3 עלי קפיר ליים
  • 10 עלי בזיליקום
  • 1/3 כוס עגבניות שרי גדולות חצויות
  • 1 חופן קטן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר שטוח בעל תחתית כבדה ומזהיבים את ירכי העוף.
  2. מוסיפים את הדלעת, השעועית הירוקה, תערובת הקארי הכתום, בצלי השאלוט, הפלפלים החריפים, הג'ינג'ר והנאם פלה ובוחשים מדי פעם עוד כשלוש דקות.
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס, סוכר הדקלים, הלמון גראס, עלי הליים והבזיליקום ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים כ-30 דקות בסיר מכוסה.
  4. מוסיפים את עגבניות השרי והכוסברה הקצוצה, טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים כ 15 דקות נוספות.
  • מגישים עם אורז עגול מאודה.