סופלה שוקולד-בננה

תמיד פחדתם להכין סופלה? לא הפעם. זהו מתכון ללא הקצפת ביצים ועם טריק שיגרום לכם להכין אותו בכל פעם מחדש. על כלל אחד יש לשמור: לאכול אותו מיד

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-6 מנות:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 6 כפות סוכר
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 בננות בינוניות בשלות
  • 1/3 כוס(50 גרם) קמח
  • 5 קרמבואים

אופן ההכנה:

1. מורחים 6 כלי סופלה קטנים בחמאה מומסת ומעבירים אותם למקרר ל-5 דקות. מורחים את הכלים בשכבה נוספת של חמאה, שמים בכל כלי כף סוכר ומסובבים כך שהסוכר יצפה את כולו. מנערים החוצה סוכר עודף.

2 ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים את התערובת בין הפולסים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. אפשר להמיס בסיר כפול על אדים.

3. מועכים היטב את הבננות ומערבבים אותן בקמח ובשוקולד המומס.

4. מפרידים את העוגיות מהקרמבו ומניחים אותן בקערה, ללא העוגיות. מוסיפים את תערובת הבננות לקצף הקרמבו, מקפלים ומערבבים בעדינות עד קבלת תערובת במראה שַיש (התערובת לא צריכה להיות אחידה לחלוטין).

5. מחלקים את התערובת בין הכלים עד סנטימטר פחות מגובהם. אופים את הסופלה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-15 דקות עד שהוא עולה ונראה יציב למדי אך עדיין רך.

6. מפזרים על הסופלה שוקולד מגורר ו/או אבקת סוכר ומגישים מיד.