סטייק-סנדוויץ' עם פלפלים קלויים

מחפשים מנה לארוחת צהריים? קבלו מתכון לסטייק-סנדוויץ' עם פלפלים קלויים ורוקט

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, בשרי

השייטל הוא נתח רזה ובשרי בטעמו. אפשר להחליפו בפילה או בסינטה ואפשר גם להשתמש בבשר רוסטביף, צלי או עוף מוכנים, וגם בטונה מסוננת.

החומרים ל-2 מנות:

  • 2 פלפלים אדומים
  • תרסיס שמן זית
  • 2 פרוסות שייטל טרי, 180-200 גר' כל אחת, בעובי 1/2 ס"מ בטמפרטורת החדר
  • 2 לחמניות מחיטה מלאה
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • חופן עלי רוקט
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. קולים את הפלפלים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהם עשויים וצרובים. מכבים את התנור, ולאחר שהתקרר מוציאים את הפלפלים וקולפים.

2. מחממים מחבת ברזל או טפלון מרוחה בתרסיס שמן זית עד שהיא לוהטת. צורבים את פרוסות השייטל במשך כ-1-2 דקות, הופכים וצורבים את הצד השני במשך כדקה נוספת.

3. חוצים את הלחמניות לרוחבן, מניחים על כל מחצית פרוסת סטייק כולל המיצים שניגרו במחבת, פלפל קלוי, בצל ורוקט. מטפטפים חומץ בלסמי, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים במחצית הלחמנייה הנותרת.