סלט אנדיב

סלט אנדיב
סלט אנדיב

האנדיב המריר משתלב מצוין עם טעמים המנוגדים לו כמו חריפות ומתיקות, כך ששילוב המרכיבים יוצר סלט מגוון ורב טעמים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 מנות

2 שומר חתוכים ל־8

2 כפות שמן זית

1 אנדיב מופרד לעלים

1 תפוח עץ חתוך לרבעים ופרוס

100 גר' גבינה כחולה מפוררת

100 גר' אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

לוויניגרט

1/4 כוס חומץ תפוחים

1 כף דבש

1/2 כף חרדל

1/2 שן שום

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס שמן חמניות

 

אופן ההכנה

1. טוחנים היטב את כל מרכיבי הוויניגרט מלבד השמן במעבד מזון או בבלנדר מוט. מזליפים את השמן בהדרגה תוך כדי ערבוב.

2. מערבבים את השומר ואת שמן הזית. צולים את השומר במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהוא שחום. מצננים.

3. מעבירים לקערה את השומר, האנדיב ותפוח העץ, מוזגים את הוויניגרט ומערבבים. מפזרים מעל את הגבינה הכחולה ואת אגוזי המלך.