סלט אנטיפסטי ומוצרלה

גבינת מוצרלה יכולה לשדרג פלאים כל מנת אנטיפסטי. לפניכם מתכון לסלט מיוחד לארוחה חגיגית – אבל לא רק

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

 

 

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 2 עגבניות, חצויות
  • 1 קישוא, פרוס לעיגולים
  • שמן זית לתיבול ולטיגון
  • מלח גס, פלפל שחור
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מעט עלי נענע
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל גדול, חצוי
  • מעט חומץ בלסמי
  • 1 חציל בינוני, פרוס לעיגולים
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 8 פטריות שמפיניון
  • 1 חופן תימין
  • 1/2 כרובית, מפורקת לפרחים
  • 1 כפית מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • 1 בטטה
  • 1 חופן רוזמרין
  • 1 חופן שעועית ירוקה
  • 1 חופן שומשום
  • 4 כדורי גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:

1. קולים את העגבניות והקישוא בגריל או במחבת עם מעט שמן זית עד השחמה.
2. מעבירים את פרוסות הקישוא הקלויות לקערה ומשרים במשך כמה דקות במלח הגס, הפלפל, מיץ הלימון, מעט שמן הזית, עלי הנענע ושיני השום הכתושות.

3. מושחים את שני חצאי הבצל בשמן הזית ובחומץ הבלסמי, מפזרים עליהם מלח גס ופלפל וקולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

4. מושחים את פרוסות החציל בשמן הזית ובחומץ הבלסמי בשני הצדדים מניחים מעל שיני השום הפרוסות, המלח הגס והפלפל וקולים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

5. מטגנים את פטריות השמפיניון במחבת עם מעט שמן זית במשך 3 דקות. מעבירים את הפטריות לקערה ומערבבים עם שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח גס, הפלפל והתימין.

6. מושחים את פרחי הכרובית במיונז ובחרדל וקולים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

7. עוטפים את הבטטה בנייר אפייה וברדיד אלומיניום וקולים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהיא אפויה למחצה. לאחר מכן פורסים את הבטטה לפרוסות עגולות, מערבבים בקערה עם שמן הזית, המלח הגס, הפלפל והרוזמרין ומחזירים את הפרוסות לתנור למשך 10 דקות בחום של 190 מעלות.

8. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך 5 דקות ומעבירים לקערה עם שמן הזית, המלח והשומשום.

9. מסדרים כל קבוצת ירקות בצלחת ומניחים לצדה כדור גבינת מוצרלה.