סלט ולדורף אנדיב

צלם: אנטולי מיכאלו
צלם: אנטולי מיכאלו

סלט הוולדורף המפורסם נוצר לראשונה בשנת 1896 במלון ולדורף אסטוריה הניו יורקי. לפניכם גרסה מקומית לסלט ולדורף מרענן שכיף לאכול

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-2 מנות:

לרוטב:

2 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף שמן זית
2 כפות רוטב מייפל
2 כפות פלפל שחור
1 כפית מלח

לסלט:

3 ראשי אנדיב, חציים מופרדים לעלים שלמים וחציים חתוכים לרצועות דקות
4 גבעולי סלרי, מקולפים וחתוכים לרצועות דקות
1 תפוח עץ גרני סמית, מקולף ופרוס
1/2 ראש סלרי, מקולף וחתוך לרצועות דקות
50 גרם גבינת גאודה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. מעבדים את החלמונים ומיץ הלימון במעבד מזון במהירות בינונית.

2. מוסיפים בהדרגה את השמנים עד יצירת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי עיבוד אטי. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מערבבים את חומרי הסלט בקערה, מתבלים ברוטב ומערבבים.