סלט ירוק בוויניגרט הדרים

צלם: דן פרץ | סטיילינג: עמית פרבר
צלם: דן פרץ | סטיילינג: עמית פרבר

מחפשים מתכון לסלט למנגל, לפיקניק או סתם כתוספת קלילה לארוחה? לפניכם מתכון מהיר לסלט ירוק ברוטב וויניגרט הדרים

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, פרווה

מצרכים:

4 מנות:

  • 1 חסה מסולסלת, שטופה ומיובשת
  • 30 גר' עלי אורגנו טרי
  • 30 גר' עלי בזיליקום טרי
  • 50 גר' שקדים פרוסים, קלויים
  • 30 גר' גבינת פרמזן, מגוררת

לרוטב ויניגרט ההדרים:

  • 50 גר' עלי נענע טריים, כתושים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/2 כפית דבש
  • 1/2 כפית שום
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס (250 מ"ל) שמן זית

אופן ההכנה:

רוטב הוויניגרט:

1. מערבבים את הנענע, מיץ התפוזים, הדבש והשום בצנצנת או מערבלים במג'ימיקס.

2. מוסיפים לתערובת את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומזליפים באטיות את שמן הזית. מערבבים או מערבלים עד קבלת מרקם אחיד.

הסלט:

1. קורעים את החסה לחתיכות גסות ומכניסים לקערה. מוסיפים את עלי האורגנו והבזיליקום.

2. מתבלים את העלים בוויניגרט ההדרים ומערבבים.

טיפ להגשה בשטח: ארזו את חומרי הסלט בצנצנת ואת הרוטב בנפרד. פזרו את הרוטב על הסלט בשטח, נערו את הצנצנת היטב לערבוב ופזרו מעל את השקדים והפרמזן.