סלט מוצרלה ועגבניות צלויות
במנה זו מומלץ במיוחד להקפיד על איכות חומרי הגלם - מוצרלה טרייה, שמן זית איכותי, בלסמי משובח, כיוון שטעמיהם מודגשים וגולמיים. ההכנה עצמה פשוטה והתוצאה מקסימה בצבע ובטעם
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים ל-4 מנות:
- 1/2 כוס שעועית לבנה, שהושרתה למשך כל הלילה
- 400 גר' עגבניות שרי
- שמן זית
- מלח, פלפל
- 300 גר' גבינת מוצרלה באפולו
- 1/2 כוס עלי בזיליקום (שלמים)
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות חומץ בלסמי
- קורט אבקת צ'ילי יבש (לא חובה)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את השעועית במים במשך כשעה, עד שהיא מתרככת אך עדיין נגיסה. מסננים ומעבירים לקערה.
- טורפים את חומרי הרוטב ומערבבים עם השעועית החמה. מניחים בצד.
- מעבירים את עגבניות השרי לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעגבניות מתרככות.
ההגשה:
חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות. מניחים בצלחת גדולה את השעועית (ללא הרוטב), המוצרלה, העגבניות עם נוזלי האפייה והבזיליקום, ומערבבים ערבוב קל. מטפטפים את נוזלי הרוטב שנותרו.