סלט מוצרלה ועגבניות צלויות

במנה זו מומלץ במיוחד להקפיד על איכות חומרי הגלם - מוצרלה טרייה, שמן זית איכותי, בלסמי משובח, כיוון שטעמיהם מודגשים וגולמיים. ההכנה עצמה פשוטה והתוצאה מקסימה בצבע ובטעם

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, חלבי

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 1/2 כוס שעועית לבנה, שהושרתה למשך כל הלילה
  • 400 גר' עגבניות שרי
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 300 גר' גבינת מוצרלה באפולו
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום (שלמים)

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • קורט אבקת צ'ילי יבש (לא חובה)
  • מלח, פלפל


אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית במים במשך כשעה, עד שהיא מתרככת אך עדיין נגיסה. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. טורפים את חומרי הרוטב ומערבבים עם השעועית החמה. מניחים בצד.
  3. מעבירים את עגבניות השרי לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעגבניות מתרככות.

ההגשה:

חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות. מניחים בצלחת גדולה את השעועית (ללא הרוטב), המוצרלה, העגבניות עם נוזלי האפייה והבזיליקום, ומערבבים ערבוב קל. מטפטפים את נוזלי הרוטב שנותרו.