סלט מלפפונים

| מאת: ליאורה קרן |

עיצוב מזון: ליאורה קרן | צלם: בועז לביא

אהרון אפלפלד מזכיר בספרו "פולין ארץ ירוקה" הרבה מאכלים פולניים שהיו זכורים לו מבית אמא. המתכון הזה מוכיח שגם באוכל פשוט יכולה להסתתר הנאה גדולה

  • http://static.atmag.co.il/media/2014/09/shutterstockסלטמלפפונים_149416160-H-680x382.jpg
מנה קרה וטעימה | צילום: שאטרסטוק

כשר, קל, פרווה

מצרכים:

ל-6-4 מנות:

  • 5 מלפפונים, קלופים ופרוסים דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 5 כפות שמיר, קצוץ

 

לרוטב:

  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות חומץ הדרים
  • 5 כפות מים קרים
  • 1 כף סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה את פרוסות המלפפונים עם שן השום.

2. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על המלפפונים.

3. מוסיפים לקערה את השמיר ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים שעה-שעתיים.

מתוך הספר

"כשהיה צעיר לא העריך כראוי את הטעם של מאכלים מסורתיים אלה. הם נראו לו מיושנים, תפלים ונעדרי חיים [...] אלה מאכלי הכפר, אני למדתי לבשל אצל סבתך. המאכלים של היהודים דומים למאכלי הכפר, אבל הם מעודנים. בכפר לא מקפידים על העידון. היהודים אוכלים במנות קטנות".

מתוך הספר "פולין ארץ ירוקה" מאת אהרון אפלפלד, הוצאת כתר

תגובות

Silence is Golden