סלט מלפפונים קיצי

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

המתכון שלפניכם לקוח מהמטבח היפני ומתאים לימים החמים, כשכל מה שצריך זה ארוחה קלה ומרעננת

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-3-2 מנות:

  • 4 מלפפונים גדולים, חתוכים לרצועות בקולפן
  • 1 גזר גדול, חתוך לרצועות בקולפן
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 1/2 סלק, מגורר דק

לרוטב:

  • 4 כפות מים
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות רוטב סויה יפני
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף שמן שומשום
  • מעט פלפל לבן
  • 1 כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1. מניחים את רצועות המלפפונים והגזר במים קרים עם קרח. מוסיפים למים הקרים את פרוסות הבצל הסלק ומשרים במשך 15 דקות.

2. מערבבים בכלי נפרד את כל חומרי הרוטב למעט השומשום.

3. מסננים היטב את הירקות ומעבירים לקערת הגשה. יוצקים עליהם את הרוטב, בוזקים את השומשום ומגישים מיד.

הכין את המנה: שף בועז צעיר