משביע, קל להכנה וטעים: סלט סלמון ואטריות שעועית

זה הולך להיות הסלט האהוב עליכן בזמן הקרוב: אטריות שעועית וחתיכות דג סלמון במתכון משביע אבל לא מכביד ויש גם אופציה טבעונית

88 שיתופים | 132 צפיות

את אטריות השעועית אפשר למצוא ברוב המרכולים. לאחר הבישול מומלץ לחצות אותן כדי שיהיו אחידות באורכן ונוחות יותר לאכילה. רוטב הסלט מתאים לסוגים שונים של מנות מוקפצות. לטבעונים – אפשר להחליף את הסלמון בטופו.

המצרכים למנה אחת

 

לסלט
60 גרם רצועות פילה סלמון מעושן
100 גרם אטריות שעועית מבושלות
1/3 פלפל חריף, קצוץ
1 צנונית, קצוצה
1/2 בצל סגול קטן, פרוס דק
1 גזר, חתוך לג'וליינים
1 קולורבי, חתוך לג'וליינים
1 חופן נבטים סינים
6 יחידות שעועית ירוקה טרייה, חלוטה במשך דקה במים רותחים
1/2 תפוז, מפולט
מעט כוסברה, קצוצה
1 כף בוטנים קלויים, קצוצים גס
מעט קליפת לימון מגוררת + פלח לימון

לרוטב
½1 כפות מיץ לימון
1 כף רוטב סויה
קורט פלפל שאטה, כתוש
1 כף שמן שומשום
מעט ג'ינג'ר, מגורר
1/2 שן שום, מגוררת
1/2 כפית סוכר חום, מהול במעט מים רותחים

ויש גם גרסה טבעונית עם טופו | צילום: Shutterstock
ויש גם גרסה טבעונית עם טופו | צילום: Shutterstock

 

אופן ההכנה
1. מערבבים בעדינות בקערה את כל מרכיבי הסלט למעט קליפת הלימון ופלח הלימון.

2. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, מוסיפים אותו לסלט ומערבבים בעדינות.

3. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קליפת הלימון ומגישים עם פלח הלימון בצד.

רקפת אריאלי היא דיאטנית קלינית וספורט, יועצת תזונה לרשת פרש קיטשן