סלט עוף אסייתי
מתכון נפלא של ישראל אהרוני למנה אסייתית של רצועות חזה עוף המשתלבות נהדר בסלט
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, בשרי
החומרים ל-5 מנות:
לעוף:
- כף שמן קנולה
- 1 חזה עוף, מנוקה משומן ומגידים וחתוך לרצועות
- מלח, פלפל שחור
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף מיץ לימון
לרוטב:
- 2 שיני שום
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ גס
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי
- 2 כפות סוכר חום או סוכר דקלים
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות
לסלט:
- 1/2 סלסילת נבטים סיניים
- 1/2 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 4 בצלים ירוקים
- 1/2 כוס עלי נענע טריים
- 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
אופן ההכנה:
העוף:
1. מטגנים את רצועות חזה העוף במחבת עם השמן. מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לטגן כ-2 דקות.
2. מוסיפים למחבת את רוטב הסויה ומיץ הלימון ומבשלים יחד עוד דקה. מקררים.
הרוטב:
1. כותשים את שיני השום, שורש הג'ינג'ר, פלפל הצ'ילי והסוכר החום (או סוכר הדקלים) במכתש ועלי עד קבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את רוטב הסויה, מיץ הלימון וקוביות האננס ומערבבים.
הסלט:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.