סלט פאטוש

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

למה להסתפק בסלט ירקות רגיל? קבלו מתכון קל להכנה לסלט פאטוש נפלא

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-4–6 מנות:

  • 1 פיתה, חתוכה לקוביות של 1 ס"משמן לטיגון עמוק
  • 4 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 צנוניות, חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 1/2 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות דקות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/2 צרור נענע, קצוצה גס
  • 100 גר' גבינת צאן מלוחה, חתוכה לקוביות
  • שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סומק
  • 1/2 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את קוביות הפיתה בשמן עמוק עד שהן מזהיבות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

2. מניחים את כל הירקות בקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומערבבים.

3. מטגנים את קוביות הגבינה במחבת עם מעט שמן זית ומוסיפים אותן לקערה.

4. מתבלים את הסלט בשמן זית, במלח, בסומק ובמיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הפיתה המטוגנות ומגישים.

משדרגים: אפשר להוסיף לסלט עלי זעתר טריים, קוביות לימון או גבינת חלומי מטוגנת

שף חוסאם עבאס ונשאת עבאס הם השפים של מסעדת אלבאבור אקספרס