סלט פטריות חם

מכיוון שפטריות אינן מצריכות ריכוך אלא רק הקפצה קלה, זהו סלט אידיאלי לארוחות מהירות

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, פרווה*

מכיוון שפטריות אינן מצריכות ריכוך אלא רק הקפצה קלה, זהו סלט אידיאלי לארוחות מהירות. את קונפי השום (שיני שום קלופות מבושלות בשמן זית בחום נמוך עד ריכוך) אפשר להכין מראש ולשמור בצנצנת עם שמן הבישול במקרר. הוא מתאים לאינספור סלטים, לאנטיפסטי או סתם עם לחם טוב.

החומרים ל-6-4 מנות:

  • שמן זית/חמאה*, לטיגון
  • 4 פטריות פורטובלו, חתוכות לרצועות
  • 4 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 4 פטריות יער
  • מלח, פלפל שחור
  • 5 שיני קונפי שום
  • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות
  • 5 גבעולי כוסברה

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת את שמן הזית או החמאה, מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומטגנים כ-2 דקות.

2. מתבלים את תערובת הפטריות במלח ובפלפל, מניחים בצלחת הגשה, מפזרים מעל את קונפי השום, הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

מתכון של השף הראל מק, מסעדת "אדום"